Çanakkale'den Kısa Kısa

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ev ve iş yerlerine Türk Bayrağı dağıttı.


Belediye Başkanı Gökhan, eşi Hale Gökhan ile kendisine eşlik eden kent gönüllüleri ev ve iş yerlerini ziyaret etti. Gökhan ziyaretleri sırasında, kent sakinlerine Türk Bayrağı hediye edip, Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine davet etti.

Gökhan, Cumhuriyet Bayramı'nı daha coşkulu kutlamak ve görsel açıdan zenginleştirmek için böyle bir kampanya düzenlediklerini ifade ederek, yaklaşık bin bayrak dağıtımı yaptıklarını söyledi.

- Çanakkale Belediyesinin grip aşısı kampanyası

Çanakkale Belediyesi tarafından organize edilen aşı kampanyası kapsamında Sosyal Yaşam Evleri kullanıcıları aşı oldu.

Belediye bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Barbaros, Esenler ve Troia sosyal yaşam evlerindeki etkinliklere katılan kentliler, Belediye Tabipliği tarafından gerçekleştirilen kampanyadan yararlandı.

- İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün aylık değerlendirme toplantısı

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün aylık değerlendirme toplantısı Ayvacık'ta yapıldı.

İl müdürü Mustafa Akkuş başkanlığında düzenlenen toplantıya, müdür yardımcısı Mustafa Nazlım, şube müdürleri ve ilçe müdürleri katıldı.

Akkuş, burada yaptığı konuşmada, ahenk ve uyumun çok önemli unsur olduğunu belirterek, "Kurumsal anlamda iş ve işleyişlerimizde ilçe müdürlüklerimizle beraber çalışmak göreve başladığım ilk günden beri hedefim olmuştur. Her ay bir ilçemizde bu toplantıları yapmamızın sebeplerinden biri de budur. Çanakkale tarımının yöneticileri olarak hepimizin uyum içimde çalışmasından memnunum" dedi.

Hayvanların kayıt altında tutulması, hastalıklarının izlenmesi, gıda ürünlerinin işlenmeden önce kontrolü, işleyecek tesisler hakkında kriterlerin belirlenmesi, iç ticaret ve ithalat kuralları ile ilgili mevzuatların uygulanmasının öncelikli görevleri olduğunu ifade eden Akkuş, "Tarım teşkilatı yıllardır insanların tamamına hitap etmektedir. Sunulan katkıları takdirle karşılıyorum. İyi niyetle çıkılan yolun sonu da iyi olur" diye konuştu.

Toplantıda, 2014 yılı döner sermaye bütçesinin oluşturulması, 2013 yılı bütçe ödeneklerinin değerlendirilmesi, büyükbaş hayvanların kulak küpelerinin barkodlarının okutulması için gerekli ekipmanın alınması ve benzeri konular görüşüldü.

- Biga'da gelir uzmanı roman ve şiir kitabı yazdı

Biga Vergi Dairesinde gelir uzmanı olarak görev yapan Filiz Elitaş, "labirent" adlı romanı ile "sırdaş" adlı şiir kitabını okurlarla buluşturdu.

Elitaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, romanda, Çanakkale'nin hayali bir ilçesinde geçen olaylarda, "eğri büğrü" olan hayatını kabullenmiş, çekilmez hallerini değiştirmeye karar vermiş olan kahramanın hayatını değiştirmek için harekete geçmesinin anlatıldığını belirterek, "Bu kitap bana yeni deneyimler kazandırdı. Her şeyden önce kendimi başka bir açıdan görmüş oldum" dedi.

Kitabı 6 ayda hazırladığını dile getiren Elitaş, "Sabah 5'te kalkıp 8'e kadar yazıyordum. Ardından da koştura koştura mesaiye yetişiyordum. Ramazanda sahura kadar yazdım. Sıkı bir tempoda çalışarak okurlarımın kitabımdan hayata dair her şeyi alabilmeleri için çalıştım. Hayatınızda her şey tersine gidiyorsa ve çözemediğiniz yığınla problemin arasında sıkışıp kaldıysanız, bu kitapta anlatılanlar okurlara çok da yabancı gelmeyecek" diye konuştu.

- Gümüşçay'a yeni ana okulu yapılacak

Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, beldeye Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu üyesi Murat Doğan'ın, eşi Olcay Doğan adına ana okulu yapılacağını söyledi.

Pastırmacı, Doğan'ın doğup büyüdüğü Gümüşçay'a okul yaptırmasının takdire şayan bir durum olduğunu ifade ederek, yakın bir tarihte yapımına başlanılacak okulun aralık ayında tamamlanmasının ve hizmete açılmasının planlandığını bildirdi.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği'nin hayırsever Olcay Doğan'ın desteğiyle yapılacak okulun beldede ihtiyaç olduğununu belirten Pastırmacı, açılışa Gülben Ergen'in de katılacağını kaydetti.

Kaynak: AA