Sonbahar Mevsiminde 'Karpuz Hasadı'

İnegöl ilçesinde bir çiftçi, yaz meyvesi olarak bilinen karpuzu sonbahar mevsiminde yetiştirdi.


İlçe merkezine 13 kilometre uzaklığındaki Çavuşköy'de çiftçilikle uğraşan Recep Akıncı, 2.5 dönüm büyüklüğündeki tarlasında yetiştirdiği yaklaşık 13 ton karpuzun hasadına başladı.

Türkiye'nin diğer bölgelerine göre 1,5-2 ay sonra hasadı yapılan karpuz, vatandaşlardan ilgi görüyor.

Akıncı, gazetecilere yaptığı açıklamada, sonbaharda karpuz yetiştireceğini duyan yakınları ve arkadaşlarının, bunun olamayacağını söylediğini anlattı.

Danıştığı kişiler "Olmaz" dedikçe inadına bu işi başarmaya çalıştığını dile getiren Akıncı, "Ürünlerimiz tamamen doğal. İnegöl Ziraat Odasından aldığım tohumu ektim. Ekim yaptıktan sonra bir kez su verdim. Gübre, ilaç, hiçbir şey kullanmadım. Katkı maddesi yok. Hasadına başladım ve satışa sundum. Gelecek yıl yine böyle ekeceğim. 7 dönüm bir yerim var, oraya da ekmeyi düşünüyorum" dedi.

- "Bu mevsimden sonra karpuz mu yetişir?"

Tarlada incelemelerde bulunan İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ise ilçede 80 çeşit ürün yetiştirildiğini bildirdi.

Yurtta karpuz hasadının 1,5 ay önce sona erdiği bilgisini veren Çelik, şöyle konuştu:

"Çavuşköy geçmişten beri karpuzuyla ünlü ama mevsiminde ünlüydü. Şimdi arkadaşımız sonbaharda karpuz hasadı yapıyor. Biz de tattık ve lezzetine doyamadık. Müthiş bir tat. Demek ki yapınca oluyormuş. Bu mevsimde karpuz yetiştiğine göre demek ki başka ürünler de yetişebilir. Yeter ki çiftçi istesin veya bir çaba sarf etsin. Arkadaşımız bu tohumları bizden alırken elemanımız, 'Bu mevsimden sonra karpuz mu yetişir?' demiş. Kendilerini tebrik ediyorum."

Çelik, Akıncı'nın yetiştirdiği karpuzların kilogramının 75-80 kuruştan satıldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA