Seferihisar Cebit'te

Seferihisar Belediyesi, İstanbul CNR Fuar Merkezi’nde 24-27 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Bilişim Fuarı CeBIT’e bu yıl ikinci kez katıldı.

Seferihisar Cebit'te

İstanbul Yeşilköy CNR Expo’da gerçekleşen 14. CEBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT zirvesi başladı.

Ulusal ve uluslararası birçok firma ve belediyenin katıldığı fuara, Seferihisar Belediyesi SODEM (Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği) çatısı altında katılıyor.

“Daha çok hizmet, özgürlük ve demokrasi yolunda herkes için bilişim” sloganıyla hazırlanan stantta, Seferihisar Belediyesi ekipleri, e-Dershane, Temizlik Araçları Takip Sistemi, Seferikart, Seferipazar, Bilgi Ekranları, Çözüm Masası, Akıllı Telefon Uygulamaları, Mobil Tahsilat gibi projeleri katılımcılarla paylaşıyor. Vatandaşlar özellikle Cittaslow (Sakin şehir), SeferiPazar ve e-Dershane hakkında bilgiler alıyor ve böyle bir yerde yaşamak istediklerini ifade ediyor.

Belediye Başkanı Tunç Soyer, açılış günü fuarı ziyaret etti. Başkan Soyer, “Uluslararası Bilişim Fuarı CeBIT’e bu yıl da 8 projeyle katıldık. Teknolojinin de gücünü kullanarak vatandaş odaklı, iletişimi kolaylaştıran, yaşam kalitesini yükselten hizmetleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Göreve geldiğimiz 2009 yılında Bilgi İşlem Birimi’ni kurduk. O günden beri daha çok belediye hizmetini elektronik ortama taşımaya gayret ediyor, kurduğumuz e-ticaret alt yapısıyla yerel üreticimize destek olmaya devam ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki, bilişim teknolojisini ne kadar iyi kullanabilirsek ne kadar çok insanımızı bu teknolojiyle tanıştırabilirsek onların yaşam kalitesinin yükselmesine o kadar çok katkı verebiliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA