Motonaz Grubundan Örnek Davranış

Nazilli Motosiklet Grubu (Motonaz), ölümlü motosiklet kazalarının büyük çoğunluğunun kask kullanımının az ve bilinçsizce olduğuna dikkat çekmek için Pazar günü Türk Kızılay’ına kan bağışında bulunacak.

Motonaz Grubundan Örnek Davranış
Sosyal paylaşım sitesi facebookta 2010 yılında kurulan ve motosiklet tutkunlarının bir araya gelerek faaliyet göstermeye başladığı MOTONAZ grubu sergilediği örnek davranışa tüm motosiklet tutkunlarını ve kullananlarını davet etti.
2010 yılında sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinde Yasin İspirli tarafından kurulan Motonaz grubu, şimdilerde 350 kişiye ulaşırken yapılan Cumartesi günleri düzenli olarak yapılan toplantılarla da katılımın her geçen gün artıyor. İlk haftalarda 3 kişiyle başlayan toplantılar son zamanlarda 30 kişiyi geçerken, geziler ve sosyal projelerde motosiklet tutkunlarının birlikteliğini artırıyor. Nazilli içi ve dışında etkinlikler düzenleyerek bilinçli motosiklet kullanımını yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyleyen MOTONAZ grubu başkanı Yasin İspirli; “En baştaki hedeflerimizden birisi motorcuların serseri olmadığını doğaya ve insana saygılı birey olduklarını göstermektir. Bugüne kadar yaptığımız etkinliklerle yüzlerce motosiklet tutkununu Nazilli’mize getirmiş ve şehrimizi gezdirme fırsatı yakaladığımız için mutluyuz. Bunun yanı sıra Nazilli Belediyesi desteğiyle kask kullanımını bilinçlendirmek adına yapılan afiş çalışmalarımızda şuan tasarım aşamasında. En kısa sürede de cadde ve sokaklara asılarak genç motosiklet kullanan arkadaşlarımızın kask kullanmanın ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalışacağız.”

‘MOTOSİKLET TUTKUNLARI SERSERİ DEĞİLDİR’

Nazilli ve çevresindeki motosiklet kullanıcılarının gruplarına katılarak bilgilendirilmelerini sağlamak istediklerini de ifade eden Yasin İspirli; “Caddelerde tek teker yapıp egzozları açıp milleti rahatsız edenleri bunun doğru olmadığını göstermek istiyoruz. Çünkü motosiklet bizler için çoğu zaman bir tutku, yaşam tarzı gibidir. Ama bilinçsiz kullanımın da tehlikeli olduğunu biliyoruz. Kasksız, bilinçsiz kullanımın can kayıplarına yol açtığını üzülerek görüyor veya yaşıyoruz. Bu nedenle hem bilgilendirmek hem de sağlıklı sürüş keyfi yaşamaları için arkadaşları grubumuza davet ediyoruz. Tecrübeli ve eğitimli arkadaşlarımız her zaman yeni öğrenen arkadaşlarımızı bilgilendirmeye hazır. Ayrıca en yakın tarihte motosiklet kullanımının püf noktalarını anlatan eğitim semineri yapmayı planlıyoruz. Bunun yanı sıra önümüzdeki yaza eğer başarabilirsek de Nazilli’mizi tanıtmak için motosiklet festivali yapmayı planlıyoruz. Yine yüzlerce motosiklet tutkunu Nazilli’mize gelip şehrimizin ne kadar güzel olduğunu görmelerini sağlayarak, Nazilli’nin tanıtımını en iyi şekilde yapmayı amaçlıyoruz.”

‘KAN, ACİL DEĞİL SÜREKLİ İHTİYAÇ’

Haftalık yaptıkları düzenli toplantılarla sosyal projeler ve etkinlikler için fikir alışverişinde bulunduklarını hatırlatan İspirli; “Arkadaşlarımızla yaptığımız toplantılarda Kızılay’ın ege de kan stoklarının azaldığı ve birçok olayda kan aramak zorunda kaldıklarını görüştük. Allah korusun ama Motosiklet kazalarında da en çok ağır ve ölümlü kazalar yaşandığını göz önünde bulundurarak kan bağışı yapmayı uygun bulduk. Kızılay Kan Merkezi ile irtibata geçerek Nazilli’de bizlerin öncülüğünde kan bağışı kampanyası düzenlenmesini sağladık. Bu nedenle de Pazar günü saat 11.30’da Cumhuriyet parkında grup üyesi ve motosiklet tutkunu arkadaşlarımızla toplanacağız. Grup halinde de saat 12.00’de İstasyon Meydanında Kızılay Kan Alım aracında bağışta bulunacağız. Sadece kendi grubumuzdaki değil Nazilli’de motosiklet kullanan ve motosiklet tutkunu arkadaşlarımızı da bu etkinliğe bekliyoruz. Çünkü kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Bunu unutmamak lazım” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA