Kılıçdaroğlu Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye katılımıyla ilgili olarak bir dilekçenin henüz kendisine ulaşmadığını belirterek, "Tüzüğe göre partiden ihraç edilmiş kişinin partiye dönmesinin kuralları vardır.

Önümüzdeki günler içinde bu süreç tamamlanır mı, umarım tamamlanır" dedi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) üyeleri ile bir araya geldi. Toplantıda yaptığı konuşma sonrası soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili eleştirilere ilişkin olarak, "Hiçbir zaman 'saldırı yapılırsa sahip çıkarız' düşüncem olmadı. Olayın perde arkasında yatan nedir onu öğrenmemiz lazım. Sayın Fidan'a yönelik ciddi suçlamalar var. Ne kadar gerçek onu bilmiyoruz. Bu konuda ana muhalefet partisi olarak bunu bilgilendirilmedik. Bürokrat olduğu için kendisi hakkında konuşmanın doğru olmadığını ifade ettim. Olayın ayrıntılarını bilen hükümetin başındaki kişi. Haklı mı haksız mı zaman gösterecektir. Demokrasilerde kural şudur; 'devletin önemli makamlarındaki kişiler belirli aralıklarla ana muhalefet partisini bilgilendirirler' ama bu kural Türkiye'de çalışmıyor" dedi.

Kılıçdaroğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye üyelik için dilekçe verip vermediğinin sorulması üzerine ise, "CHP Genel Başkanı olduğum tarihten bu yana sorulan her soruya samimi ve doğru yanıt için çaba harcadım. Bana ulaşan hiçbir dilekçe yok. Olsa bana söylenirdi. Biz bir partiyiz. Hukukun üstünlüğüne inanan bir partiyiz. Bir tüzüğümüz var. Bir kişinin partiye nasıl üye olup olmayacağı orada kayıtlıdır. O tüzüğe göre partiden ihraç edilmiş kişinin partiye dönmesinin kuralları vardır. Dilekçe ile başvurusunu parti meclisinde görüşürüz, partiye üyeliği kabul edilirse sorun kalmamış olur. Önümüzdeki günler içinde bu süreç tamamlanır mı, umarım tamamlanır" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA