Yurt Dışında Eğitim Gören Kursiyerlere Sertifikaları Verildi

Meram Belediyesi ile Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin, "Genç Girişimciler İçin Pazarlama ve Strateji Eğitimi" adlı AB Hibe Projesi kapsamında, yurt dışında eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere, sertifikaları verildi.


Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde düzenlenen sertifika töreninde, 4 yıl içinde yaklaşık 500 bin avro değerindeki AB Hibe Projesi'nden yararlandıklarını söyledi.

Bu çalışmaları yaparken genç girişimcilere yönelik projelere ağırlık verdiklerini ifade eden Kalaycı, şunları kaydetti:

"Bu konuyla ilgili Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da belediyemize bir mektup göndererek; Eurodesk temas noktası olarak başarılı bir şekilde faaliyet gösterdiğimiz için teşekkür etti. 120 bin avro bedelindeki 'Genç Girişimciler İçin Pazarlama ve Strateji Eğitimi' projesi kapsamında 55 gencimiz, 3 ayrı grup halinde Almanya, İngiltere ve Belçika'da birer aylık eğitime katıldı.

Bu projenin işsizlik ve eğitimle ilgili bir proje olması önemini daha da artırıyor. Engellilerimize de yüzde 10'luk kontenjan ayırdık. Onlar da refakatçileriyle yurt dışındaki eğitime katılmış oldular."

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bekir Duvarcı ise esnaf olarak çağa ayak uydurmak için bu tarz projelere destek olduklarını belirtti.

Meram Belediyesi ile bu projeye ortak olmaktan mutluluk duyduklarını anlatan Duvarcı, "Kadın girişimciliğiyle ilgili bir eğitimimiz oldu ve 130 kardeşimize sertifika verdik. İşsiz olan genç girişimcilere yönelik olarak da 525 kişiye eğitim verdik" dedi.

Konya Vali Yardımcısı Sefa Çetin de AB hibe projelerinden en fazla yararlanan şehirler arasında Konya'nın ilk sıralarda yer aldığını bildirdi.

2004 yılından bugüne kadar Konya olarak 475 proje gerçekleştirdiklerini aktaran Çetin, "3 bin 824 kişi yurt dışına gitti, 3 bin 200 kişi de yurt dışından buraya geldi. Bunu alkışlamak lazım. Bu yıl itibarıyla Konyamız, AB programlarından en fazla yararlanan şehirler arasında ilk 3-4 içinde bulunmakta. Genç girişimcilere yönelik bu projeyi gerçekleştiren Meram Belediye başkanımızı ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, yurt dışında eğitimini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Kaynak: AA