'HDP, Öcalan'ın gelecek için bir projesi'

Gazeteci - Yazar Avni Özgürel, yeni bir parti olan Halkların Demokratik Partisi (HDP)'ne ilişkin, "Bu Abdullah Öcalan'ın gelecek için bir projesidir" dedi.

'HDP, Öcalan'ın gelecek için bir projesi'
Gazeteci-Yazar Avni Özgürel, yeni bir parti olan Halkların Demokratik Partisi (HDP)'ne ilişkin, 'Bu Abdullah Öcalan'ın gelecek için bir projesidir' dedi.

A Haber'de yayınlanan Ajans programına konuk olan Gazeteci-Yazar Avni Özgürel, HDP ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

'Bu bölgeyle alakalı değil, aslında bu Abdullah Öcalan'ın gelecek için bir projesidir' diyen Özgürel, 'O da nedir? Tek başına bir Kürt partisi olarak yola devam etmenin, Türkiye siyasetinde yer tutabilmek, mevzu tutabilmek adına çok fazla ileri adım attırmayacağını görüyor Öcalan' dedi. Avni Özgürel şunları söyledi:

'Üstelik CHP'nin zaaflarından dolayı muhalefette boşalan bir alan da var. Sosyalist harekete duyulan ihtiyaçtan kaynaklanan bir alan da var. Bunun siyasette de doğru yansımadığını hesaplıyor Öcalan. Ve Kürt hareketiyle eski Türk sosyalist hareketini iç içe sokabilecek bir yeni formül bulanabilir mi diyerek, Ertuğrul Kürkçü gibi isimleri de içine alarak, Kürt sosyalistlerini veya Kürt hareketini yan yana getirecek bir yeni proje bu.

Biraz batı Türkiye'ye uygun olsun diye kuruldu. BDP doğu Türkiye'ye uygun bir hareket. HDP daha batı Türkiye'ye dönük bir Türkiye projesini hedefliyor. Ben o bakımdan daha sağlıklı görüyorum bunu. Ve bu Öcalan'ın daha vizyonla baktığı, tahlil yaptığı şeklinde yorumlanabilir.' BEYAZ GAZETE