Bbp Genel Başkanı Destici Açıklaması

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, yeni kurulan Halkların Demokratik Partisi'ne ilişkin, "Bunların gerçek yüzünün millete gösterilmesi lazım" dedi.


Destici, Eskişehir'in Günyüzü ilçesinde vatandaşlar ve polislerle bir süre sohbet etti.

Bu arada, gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Destici, daha önce de müzakere sürecinin, ülke aleyhine işleyeceğini ve sürdürülebilir olmayacağını söylediklerini belirtti.

PKK'nın, yol haritasını, kendisi belirleyen bir terör örgütü olmadığını ifade eden Destici, şunları kaydetti:

"Batı'nın çeşitli strateji merkezlerinde oluşturulan yol haritaları ellerine veriliyor ve bunu uyguluyorlar. Taşeron bir örgüt. Dolayısıyla da siz onlara hangi hakkı verirseniz verin, bundan tatmin olmayacaklardır. Çünkü bunların nihai hedefi, Türkiye'nin iç huzurunu bozmak, Türkiye'yi parçalamak ve nihayetinde Batı'ya karşı tam sadakat gösterecek sorgusuz, sualsiz partnerlik yapacak, ateist bir yapıya sahip, PKK'nın kontrolünde bir kukla oluşturmak. Bakın şu andaki PKK'nın siyasi uzantılarındaki gelişmelerde bunu teyit ediyor. BDP'nin yerine ihdas edilmek üzere kurulan HDP'nin, kurucularına, yapılanmasına baktığınız zaman tamamen sol ve aşırı sol. Türkiye'de ne kadar marjinal grup varsa, bunlar bir araya geliyor. Bunların fikri yapısı da maocu, leninist, ateist. Yani bizim bölgedeki dindar kardeşlerimize hiçbir zaman benzerliği olmayan bir yapıya sahip hatta içeriden de Altan Tan başta olmak üzere, bir takım itirazlar gelmeye başladı.

Bunların mayası böyle. Bunların gerçek yüzünün millete gösterilmesi lazım."

Destici, Demokratikleşme paketindeki maddelerin yarısından fazlasının, müzakere sürecinde pazarlık edilenleri içerdiğini iddia ederek, şöyle devam etti:

"Seçim barajının düşürülmesinden hazine yardımına, işte partilere üyeliğin o 'B' fıkrasındaki 6 maddenin kaldırılması, belde teşkilatları zorunluluğunun kaldırılması, ana dilde eğitim farklı dillerde propaganda, üç yeni harfin alfabemize girecek olması eş başkanlık... Bunların hepsi PKK'yla sürdürülen müzakere sürecinde verilen şeyler. Bütün bunlar verilmiş olmasına rağmen tatmin olmayacaklardır çünkü asıl niyetleri bu değildir. Onun için bence bu yol, doğru bir yol değildir. Hükümetin bundan vazgeçmesi lazım. PKK'yla gerçek anlamda mücadele edilmesi lazım. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, PKK'yı bitirecek gücü vardır. Eğer Türkiye'yi yönetenler isteseydi, PKK 30 yılda 30 kere biterdi."

BBP Genel Başkanı Destici, daha sonra ilçe müftüsü Ahmet Kocakoç'u ziyaret etti.

Kaynak: AA