Aliya İzzetbegoviç Soydaşları Tarafından Anıldı

Bosna Hersek'in unutulmaz Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç ölümünün 10'uncu yılında Bayrampaşalı Boşnaklar tarafından anıldı.


Bayrampaşa Belediyesi tarafından düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Törene katılmak üzere Bosna'dan gelen İzzetbegoviç'in arkadaşı İsmet Kasımoviç, unutulmaz liderle anıları anlattı.

Programa ev sahipliği yapan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Aliya Izzetbegoviç'in tarihin değerli şahsiyetlerinden biri olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Hakikaten bir çınar ağacı. Yeri doldurulmayacak bir insan. Kendisini davasına adamış, halkına adamış, büyük mücadeleler vermiş ve en son yapmış olduğu anlaşma neticesinde Bosna'daki Müslüman kardeşlerimizi koruma altına almıştır. O anlaşmayla birlikte bugün Müslümanlar Bosna'da dolaşabiliyorsa Aliya İzzetbegoviç'in savaş anında vermiş olduğu karardan dolayıdır. Onu rahmetle anıyorum. Bugün Bayrampaşa'da boşnak kardeşlerimizle birlikte onu anacağız. Bosna'dan misafirlerimiz geldi. Bosna halkına Cenab-ı Hak bir daha böyle bir zulüm göstermesin."

"ALİYA İZZETBEGOVİÇ'İN ADINI ÖLÜMSÜZLEŞTİRECEĞİZ"
İlçede bulunan bir lisenin adını Aliya İzzetbegoviç olarak değiştirdiklerini belirten Başkan Aydıner, "Şu anda yapmakta olduğumuz Bayrampaşa'daki Anadolu İmam Hatip Lisemize Aliya İzzetbegoviç adını verdik. İnşallah adını ölümsüzleştireceğiz" dedi.

İzzetbegoviç'i anma programına katılan AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, boşnak liderin hayat felsefesini model alan gençlerin geleceği inşa edeceğini belirterek, "Onun yolunu kendine yol edinmiş bir nesil onu takip ediyor. Bu gerçekten memnuniyet verici geleceğimiz adına da umut taşıyabileceğimiz bir tablodur" dedi.

Aliya İzzetbegoviç'in "Köle olmayacağız" sözünün dünyanın farklı yerlerinde yaşam mücadelesi veren insanlar için anahtar bir kelime olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından adını tarihe altın harflerle yazdıran İzzetbegoviç'in hayatını konu alan belgesel konuklar tarafından izlendi. Tören, Bosna Hersek'ten gelen Gülistan İlahi Grubu'nun ilahi dinletisiyle devam etti.
Kaynak: İHA