Adalet Bakanı Ergin Hatay'da

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, inşaat çalışmaları devam eden müze otel alanında incelemede bulanarak çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.


Bakan Ergin, Süreyya Halefoğlu Caddesi'ndeki müze otel inşaatındaki inceleme sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde kule vincin devrilmesi sonucu meydana gelen iş kazasından dolayı geçmiş olsun dileğinde bulunmak için geldiklerini, kazada can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirtti.

Burada yıllardır çalışma sürdürüldüğünü ve adeta iğneyle kuyu kazıldığını ifade eden Ergin, buranın Hatay ve Türkiye'ye, daha da ötesinde insanlığa hizmet vereceğini, Türkiye'de ilk olan projeyi heyecanla takip ettiklerini kaydetti.

Kapitalist bir mantıkla iş adamının buraya yatırım yapmasının akıllıca bulunmayabileceğini dile getiren Ergin, şunları söyledi:

"Bu süreçte Necmi Asfuroğlu'nun şehrine, iline, ülkesine bu eseri kazandırabilmek için tutkuyla, sevdayla bu işe girdiğini düşünüyorum. Ortaya çıkan şu yapı, bir adanmışlığın sonucudur. Hakikaten ne olacağını bilmeden, Türkiye'deki bürokrasiyle, idari zorluklarla, fiziki tatbikat zorluklarıyla ve mühendislik şartlarını zorlayarak oluşturulan bir eser. İnanıyorum ki şehrimize önemli katkılar sunacak. Bittiğinde de bu şehrin katma değerini yükseltecek. Tarih boyunca mirasımızı maalesef hoyratça harcamışız, mirasımıza göstermemiz gereken özeni, saygıyı göstermemişiz. Yıllar itibariyle kaybettiğimiz değerlerimizi teker teker gün yüzüne çıkartmakla meşgulüz. Tahrip etmek çok kolay ama tekrar kazandırmak, ihya etmek çok zor. Bu zora talip olanları tebrik etmek lazım. Önlerindeki engelleri yasal çerçevede kaldırmaya gayret etmek lazım. Yerel yöneticilerin de siyasetçinin de görevinin bu olması lazım."

İş adamı Necmi Asfuroğlu'nun geleceğe dönük olarak bir maceraya girdiğini ve büyük riskler aldığını aktaran Ergin, projeden Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da önemli bir kazanımı olacağını bildirdi..

St. Pierre Kilisesi, yapım işi ihale edilecek olan Antakya surları, müze otel, Antakya Müzesi ve arena ile bakıldığında müze kente giden bir yürüyüş olduğunu vurgulayan Ergin, Doğu Antakya'nın restorasyonuyla Antakya'nın müze kent haline geleceğini anlattı.

Bakan Ergin, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ve iş adamı Necmi Asfuroğlu ile müze otel alanında yapılan çalışmalar ve çıkan eserlerle ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: AA