Sürücüler, İran Makamlarını Valiliğe Şikayet Etti

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sınır ticareti yapan sürücüler, İran tarafında haksız yere kendilerinden aldıklarını iddia ettikleri ücretin düşürülmesi için valiliğe başvurdu.


Yüksekova ilçesinde sınır ticareti yapan bir grup sürücü, Esendere Gümrük Kapısından İran'a giriş yaptıktan sonra dönüşleri sırasında kendilerinden 650 tümen ücret alındığını belirtti.

Alınan ücreti yüksek bulduklarını ve düşürülmesini isteyen sürücüler, konuyla ilgili Hakkari Valiliğine gelerek şikayette bulundu.

Vali Yardımcısı Hüseyin Sayın ile görüşen şoförler adına gazetecilere açıklamada bulunan Necmettin Koparan, şöyle konuştu:

"Bizler sınır kapısında ticaret yaparak geçimimizi sağlayan sürücüleriz. İran'dan her çıkışımızda daha önce bizden 350 tümen alıyorlardı. Şimdi bu ücreti yükselterek 650 tümene yükselttiler. Biz günde iki defa İran'a gidip geliyoruz. Paramız çıkışmadığı için yer yer İran'da borç ederek evlerimize geri dönüyoruz. Sınır kapısında çalışan sürücüler olarak tek isteğimiz bizden alınan bu paranın düşürülmesidir."

Vali Yardımcısı Hüseyin Sayın'ın kendileriyle yakından ilgilendiğine de değinen Koparan, "Bizler valinin makamında otururken bütün dertlerimizi hiç çekinmeden, rahatlıkla anlattık. Bizimle çok ilgilendi, sorunlarımızı not aldı. Sorunların çözümü ile ilgili de önümüzdeki hafta bizleri bilgilendirecek. Kendisine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: AA