Razgrad Parkı Açıldı

Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi tarafından kardeş şehir seçilen Bulgaristan'ın Razgrad şehrinin adının verildiği park, düzenlenen törenle açıldı.


Razgrad Valisi Stoyan Nenchev, Çankaya mahallesi ve Şehit Adnan Çiftçi sokak arasında bulunan Razgrad Parkı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, parkın adının Razgrad olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Parkın sadece Odunpazarı ve Razgrad ilişkilerinin bir sembolü olmadığını belirten Nenchev, "Bu park aynı zamanda Razgrad ve Eskişehir halklarının kardeşliğini ifade ediyor. Belediye Başkanlarımızı tebrik ediyorum. Onlar çok güzel bir kardeşlik temelini ortaya koydular. İnanıyorum ki Eskişehir Valisiyle ortak bir karara gideriz ve Razgrad'ın diğer belediyeleri ile Eskişehir'in belediyeleri kardeş şehir olurlar. Yarın bu temennimizi Vali'ye arz edeceğiz" dedi.

Razgrad Belediye Başkanı Dencho Boyadjiev de, parkı umduğundan daha güzel bulduğunu anlatarak, adının Razgrad olmasının gurur duyduklarını kaydetti.

Nisan ayında Razgrad Belediyesi'nin genç heykeltraşlarının yaptıkları çalışmalarda ortaya koyacakları 10 eserin Razgrad parkına hediye edileceğini aktaran Boyadjiev, "Böylece Razgrad'ın sadece adı değil, bir parçası da Odunpazarı'nda olacak" ifadesinde bulundu.

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ise parkın yaklaşık 80 bin metrekarelik bir alanda, içinde yeşil alan, yürüyüş yolları, seyir terasları, dinlenme istasyonları, spor aletleri ve oyun gruplarının bulunduğunu söyledi.

Parkın önemine dikkati çeken Sakallı "Burada sadece bir park açılışı gerçekleştirmedik. Burada Türkiye ile Bulgaristan, Odunpazarı ile Razgrad arasında kardeşlik ve dostluk duygularının pekiştirilmesine, güçlendirilmesine bir kilometre taşı daha eklemiş olduk" diye konuştu.

Daha sonra Sakallı, Razgrad heyetiyle birlikte parkın açılışını gerçekleştirdi.

Törene, Razgrad Belediyesinden Kültür, Spor ve Turizm Müdürü Tsvetana Benonova, Kültür Merkezi yöneticisi Emine Halil, Eskişehir Muhacır Dernekleri Federasyonu Başkanı Zihni Çalışkan ve bölgede yaşayan Burgaristan göçmeni vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA