Karşıyakalılar Operayı Çok Özlemiş

Türkiye’nin en iyi sahnelerinden biri olan Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi yeni sezona muhteşem bir konserle başladı.

Karşıyakalılar Operayı Çok Özlemiş
Yaz döneminde verdiği aradan sonra müzikle buluşmak isteyen Karşıyakalılar salonu doldurdu. Yer bulamayanlar merdivenlerde oturdu.
2013-2014 sezonunu İspanyol bestecilerinin eserlerinden oluşan “Viva İspanya” başlıklı şan konseri ile açan Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi, iddialı bir başlangıç yaptı. Açıldığı 25 Mayıs 2011 tarihinden itibaren, 104 temsilde 70 bin sanatseveri ağırlayan Karşıyaka Opera, yeni sezonun ilk konserinde seyirci akınına uğradı.

Soprano Deniz Yetim, piyanoda Fügen Yiğitgil, viyolonselde Zeynep Eren ve klarnette Evrim Güvemli dünyaca ünlü İspanyol besteciler Manuel de Falla, Fernando Obradors, Bela Kovacs, İsaac Albeniz, Pablo Luna, Gerominmo Gimenez, Enrique Granados, Astor Piazolla ve Fernando Obradors’un eserlerini yorumladığı konserde, salonda boş koltuk kalmadı. Ayakta kalan sanatseverler ise, merdivenlerde konseri izledi.

Merdivende de olsa, hallerinden memnun olduklarını belirten seyirciler, “Belediyemiz, böylesine mükemmel bir salonda, ücretsiz konser izleme olanağı sunuyor. Merdivende, yere oturarak bile izleriz. Cevat Başkanımıza minnettarız” diyerek, duygularını dile getirdi.

Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi, 28 Ekim’de ise, Belediye’nin “Cumhuriyet’in 90. Yılı” etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek görkemli bir konsere daha ev sahipliği yapacak. Karşıyaka Belediyesi Filarmoni Orkestrası, dünyaca ünlü şef Gürer Aykal yönetiminde “Karşıyaka’da Cumhuriyet Coşkusu” konserini gerçekleştirecek.
Kaynak: İHA