Hafız Kızlar Taçlarını Giydi

Gaziantep'te hafızlık eğitimini tamamlayan hafızlar için taç giyme töreni düzenlendi.


Şehitkamil Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda 20 kız hafıza sertifika verildi.

Şehitkamil Müftülüğü bünyesindeki kurslarda hafızlığı tamamlayan kızlara taçlarını da hocaları ve protokol üyelerinin eşleri giydirdi. Kur'anı Kerim tilavetiyle başlayan program dualarla devam etti. İlahilerin de okunduğu törende "Hafızın Mücadelesi" isimli birde piyes gösterildi. Hafızlar taç giymeden önce Arapça ve Türkçe dua etti.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıldoğlu, törende yaptığı konuşmada, şehrin eğitim sorunlarını yakından takip ettiklerini ve bu kapsamda iki okul yaptırdıklarını dile getirdi. Fadıloğlu, ilçenin bir noktasına da Kur'an kursu yaptıracaklarını kaydetti.

Gaziantep Müftü Vekili Mahmut Karatepe de yeni hafızlar yetiştirmenin gayreti içinde olduklarını belirterek, birçok ilde Kur'an kurslarının camilerde toplanan nakitlerle yaptırıldığını, Gaziantep'te ise bu işi hayırseverlerin üstlendiğini ifade etti.

Karatepe, "Hafızlık eğitimi alan kızlarımızı tebrik ediyorum. Yeni hafızların yetiştirilmesi için kurs sayımızı artırmaya çalışıyoruz. İnşallah şehrimizdeki hafız sayısı her geçen gün artar" dedi.

Şehitkamil Müftüsü Sabri Kütükçü ise Kur'an-ı Kerim'in hükümleriyle amel etmeyi kolaylaştıracak yeni nesilleri topluma kazandırmaya çalışacaklarını vurguladı. Kütükçü, hafızların yetişmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Güssüm Eruslu Kur'an Kursu'nun kurucusu Ökkeş Eruslu da Allah'ın kitabının yasaklandığı bir dönemden bugünleri görmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Daha önce Kur'an kursu yaptırdıklarını hatırlatan Eruslu, bir kurs daha yaptıracaklarını ifade etti.

Eruslu, "Bu hafızlar Allah'ın sevgili kulu, onları yetiştiren anne ve babaları da sevgili insanlardır. Allah'ın yüce kitabını ezberlediler, kalplerine nakşettiler. İnşallah bundan sonra da hayatlarını buna göre düzenlerler" diye konuştu.

Konuşmaların ardından hafızlara taçları giydirildi.

Kaynak: AA