Ankara Kalkınma Ajansı Cebıt Bilişim Eurasia’da

Uluslararası teknoloji devlerini buluşturan CeBIT Bilişim Eurasia Global Konferansı İstanbul’da başladı.

Ankara Kalkınma Ajansı da etkinlikte yer alarak sektörün geldiği noktayı yakından takip ediyor.
CeBIT Bilişim Eurasia Platformu içinde yer alacak olan Fuar, Global Konferans ve Sinerji Zirvesi, 24 Ekim'de CNR Expo ve WOW Convention Center'da ziyaretçileri ile buluştu. Platformda bu yıl da, “Kentsel Dönüşüm ve Teknoloji” ile “Akıllı Kentler ve Akıllı Belediyelerde Yaşam” temaları ön plana çıkacak. Bu yılın ana teması ise “Kentsel Dönüşüm ve Teknoloji” olacak.

Türkiye’nin artan bölgesel gücü, gelişen yeni iş ilişkileri ve iş modellerinin yanı sıra Türkiye’nin çevre ülkeler tarafından model olarak gösterildiği platformda büyüyen şehirlerde belediyecilik, iletişim, güvenlik, ulaşım, hava kirliliği, eğitim, sağlık ve alt yapı alanlarında karşılaşılan sorunların bilişim teknolojileriyle nasıl giderilebileceği konularında hazırlanan projeler paylaşılacak. Dört ana bölümde gerçekleşen CeBIT Bilişim Eurasia Fuarında CeBITpro; CeBITgov, CeBITlab; CeBITlife bölümleri yer alıyor.

ANKARA KALKINMA AJANSI DA ETKİNLİKTE YERİNİ ALDI
Ankara’nın bilişim alanındaki kapasitesini katılımcılarla paylaşmak üzere Ankara Kalkınma Ajansı da etkinlikteki yerini aldı. Ajans standında katılımcılara Ankara’nın bilişim altyapısı, ajansın sektöre yönelik çalışmaları ve verdiği destekler ile ilgili detaylı bilgilendirme yapıldı.

Ankara’nın bilişim sektöründe Türkiye’nin öncü şehri olduğuna değinen Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, “Ankara 6 teknoparkı, 12 organize sanayi bölgesi, sektördeki kalifiye insan gücü ve patent sayısı ile Türkiye’nin önde gelen yenilikçilik merkezlerindendir. Ankara’nın sahip olduğu bu güç onu küresel bir Ar-Ge ve yenilikçilik merkezi yapmak için yeterlidir. Biz de Ajans olarak içinde yer alabildiğimiz her platformda bu gücü tanıtmaya ve sektöre yeni yatırımcılar çekmeye çalışıyoruz. Bu sebeple CeBIT buluşmalarını çok önemsiyor her yıl katılmaya gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA