Ak Parti Hatay İl Başkanı Kimyeci

AK Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci, Türkiye'nin kendi politikaları ve çıkarlarının bulunduğunu, bunun için de gerekenin yapıldığını belirtti.


Kimyeci, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan'la ilgili ABD'nin bazı gazetelerinde yayımlanan makallerle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Wall Street Journal Gazetesi'nin,MİT Müsteşarı Fidan'la ilgili makalesinin küresel derin bir operasyonun parçası olduğunu kaydetti.

Hakan Fidan üzerinden gerekli yerlere mesajın gönderildiğini kaydeden Kimyeci şunları belirtti:

''Dünya siyasetinde kurumlar veya kişiler üzerinden zaman zaman pazarlık yapıldığı hatta hedef şaşırtmak için bu tür psikolojik operasyonların yapıldığı görülmektedir. MİT ve Müsteşarı, Türkiye'nin milli menfaatleri ve çıkarları doğrultusunda kendilerine verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirmektedirler. Bazen bu faaliyetlerden rahatsız olan çevreler de olabilir. Son günlerde sistemli yazılan, çizilen bazı senaryolar var. Bunların hiç kimseyi etkilememesi gerekir. Dünya sahnesinde çok sık olarak rastlanan, başkalarının başarısız olması üzerine bir başarı elde etme kurgusu vardır. Ülkemizin devlet yapısı çok güçlüdür ve tecrübelidir. Ortadoğu'da bir sıcak savaşın yanında bu tür soğuk ve istihbarat savaşları da vardır, her zaman da olacaktır. Türkiye'nin kendi politikaları ve çıkarları vardır, bunun için gereken ne ise yapılır.''

Kimyeci, Türkiye'nin Ortadoğu'da siyasal inisiyatifinin arttığını, eksiğiyle fazlasıyla, bölgesel istihbarat potansiyelinin yükseldiğini ve gücünün arttığını ileri sürdü.

WSJ'de yahut başka bir yabancı basın organında Türk istihbaratının patronunu yerden yere vuran bir makale yayınlansa bile bunda endişe edecek birşeyin olmadığını belirten Kimyeci, açıklamalarına şöyle devam etti:

''WSJ'nin makalesi öyle bir makale değil. Washington'ın, Fidan'ın istihbarat politikalarından kaygı duyduğu belirtilse de metnin bütününe Müsteşarın hakkını teslim eden bir üslup var.

Fidan'la ilgili The Washington Post'ta yayımlanan diğer bir makaleyle ilgili öncelikle birkaç genel değerlendirme yapmakta yarar var. 2009 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'One minute' çıkışı ile hafızalara kazınan Davos panelinde moderatörlük yapan baba tarafından Elazığ Harput asıllı DavidIgnatius'un, makaleyi ABD çıkarlarını gözetmekten çok İsrail çıkarlarını gözetir tarzda kaleme aldığı görülüyor. Bunun en önemli sebebini hemen söyleyelim: Bir istihbarat uzmanı olan ve bu alanda ısmarlama eserler de veren Ignatius, İsrail istihbarat kaynaklarından iyi bilgi alan bir gazeteci-yazar. Dolayısıyla sadece haber ve makaleleri için değil, romanları için de kendisine iyi malzeme veren Mossad kaynaklarının hoşuna gidecek şeyler yazmasında 'gazetecilikte sipariş' açısından şaşılacak bir şey yok. İsrail istihbaratı, Ignatius'un iyi haber alma zaafını biliyor ve başka pek çok Amerikalı yazara sürekli bilgi veya kara propaganda servis ettiği gibi Ignatius'a da ediyor. Sorun, Ignatius'un bunları ısmarlama makale olarak yayınlamasıdır.''

Kaynak: AA