Köylüler Hakkari-van Karayolunu Trafiğe Kapattı

Hakkari’nin Çanaklı köyünde meydana gelen trafik kazası nedeniyle köylüler Hakkari-Van karayolunu 3 saat trafiğe kapattı.

Köylüler Hakkari-van Karayolunu Trafiğe Kapattı

Bölgede meydana gelen olaylardan dolayı 1991 yılında kendi köylerinden göç ederek Hakkari Valiliği tarafından Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Çanaklı köyüne yerleştirilen 84 haneli, 750 nüfuslu Çanaklı köyünde 22 yılda 20 kişinin araç çarpması sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

Bugün öğle saatlerinde Van istikametine gitmekte olan ve sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 38 H 0074 plakalı otomobilin 11 yaşındaki N.A.’ya çarpması Çanaklı köyü halkını sokağa döktü. Köyün içinde geçmekte olan Hakkari-Van karayolunu trafiğe kapatan köylüler, burada 3 saat boyunca araçların geçişine izin vermedi. Bunun üzerine çift yönlü olarak kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Yolda geçmekte olan bir gelin aracı da uzun süre yolun açılmasını bekledi. Olay yerine gelen İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Fatih Üstündağ ve beraberindeki askerler, köylüleri sakinleştirmeye çalıştı.

Çanaklı Köyü Muhtarı Şefik Adıyaman, bir hafta önce meydana gelen trafik kazasında 5 çocuk babasının araç çarpması sonucu hayatını kaybettiğini belirterek, bugün de 11 yaşındaki bir çocuğun hızla gelen aracın çarpması sonucu yaralandığını belirtti.

Adıyaman, “Bölgede meydana gelen olaylardan dolayı 1991 yılında şehre 20 kilometre mesafede bulunan Hakkari-Van karayolu üzerindeki Çanaklı köyüne yerleştirildik. Buradan hızlı geçen araçlar, yolun karşısına geçmek isteyen veya yol kenarında bulunan köylülere çarpmaktadır. 22 yıl içinde 20 kişiyi trafik kazasına kurban verdik, 20 kişi de yaralandı. Bugün de aracın çarptığı 11 yaşındaki N.A.’nın ablası C.A. da yaklaşık 4 yıl önce aynı yerde araç çarpması sonucu ölmüştü. Bizim tek isteğimiz araçların köyün içinde yavaş gitmesidir. Bu konuda yetkililerin acilen bir çözüm getirmesini istiyoruz” dedi.

Küçük kızın yaralanmasına neden olan sürücü ise, bir evden askerlerin gözetiminde çıkarılıp zırhlı araca bindirilerek merkeze götürüldü.

İl dışında bulunan ve durumu öğrenen Hakkari Valisi Necmettin Kalkan'ın ise telefonla köy muhtarı Şefik Adıyaman’ı arayarak bir hafta içerisinde hız kesme, bariyer ve gerekli diğer bütün tedbirlerin alınacağının sözünü verdiği belirtildi.
Kaynak: İHA