Kanser Semineri Düzenlendi

Doktor Deniz Akdeniz Topçu, Türkiye’de her 8 kadından 1’inin meme kanseri riski taşıdığını söyledi.

Kanser Semineri Düzenlendi

Malatya Belediyesi Kadın Yaşam ve Spor Merkezi’nde kadınlara yönelik kanser semineri düzenlendi.

Malatya Belediyesi Kadın Yaşam ve Spor Merkezi ile Sağlık İl Müdürlüğü’ne bağlı Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliğiyle kadınlara meme, kolon ve rahim kanseri hastalıklarının riskleri, tanımları ve önlemleriyle ilgili eğitim semineri verildi.

Kadın Yaşam ve Spor Merkezi Salonu’nda verilen eğitim seminerinde konuşan KETEM görevlilerinden Dr. Deniz Akdeniz Topçu, salonda bulunan kadınlara meme, kolon ve rahim kanseri ile ilgili sunumlar yapıp, hastalıkla ilgili bilgiler verdi.

Türkiye’de her 8 kadından 1’inin meme kanseri riski taşıdığını belirten Dr. Topçu, kanserin dünyada gün geçtikçe artan bir sağlık sorunu olduğunu söyledi.

Kanser riskini azaltmak için bazı uyarılarda bulunan Dr. Topçu, “Sigara içen kadınlarda kanser riski daha da artıyor. Alkol de bu hastalığın hazırlayıcılarından biri. Bu riskleri aza indirmek için mutlaka sigara ve alkol kullanmamalıyız. Şişmanlıktan kaçınmalıyız. Haftada 2-3 kez egzersiz yapmalıyız. Katkılı gıdalar yerine doğal gıdaları tercih etmeli, en önemlisi de düzenli kanser taraması yaptırmalıyız. Çocuklarımızı anne sütüyle beslememiz büyük önem taşımaktadır. Emziren anneler kendilerinde bu riskleri azaltıyorlar” açıklamasını yaptı.

Seminerde kısa bir konuşma yapan Malatya Belediyesi Kadın Yaşam ve Spor Merkezi Koordinatörü Ayşe Yıldırım Özceyhan, Malatya Belediyesi’nin kadınlara yönelik birçok çalışmasının olduğunu belirterek, “Malatya Belediyesi’nin kadınlara yönelik projeleri birçok kadınımızın günlük hayatını değiştirdi. Şu anda bulunduğumuz yaşam merkezindeki eğitim çalışmalarına her geçen gün ilgi artıyor. Bu çalışmaların yanı sıra sağlığımızı yakından ilgilendiren eğitim seminerlerine de imza atıyoruz. Ekim ayı Meme Kanseri Farkındalık Ayı. Bu ayda KETEM ile iş birliği yaparak bu hastalığın risklerini ve önlemlerini ay boyunca kadınlarımıza anlatacağız” dedi.

Kaynak: İHA