İsviçre'de Savaş Uçağının Düşmesi

İsviçre Hava Kuvvetleri'ne ait bir savaş uçağının ülkenin Obwalden kantonuna bağlı Alpnach kasabası yakınlarında askeri bir havaalanı yakınlarında düştüğü kazada, bir pilot ve askeri personelin kayıp olduğu bildirildi.


Askeri yetkililer, bugün öğle saatlerinde Meiringen askeri havaalanından iki F/A 18 Hornet uçağının havalandığını, uçaklardan birinin üsse döndüğünü ve diğerinin kaza yaptığını belirtti.

Yetkililerce, kazanın nedeninin henüz tespit edilemediğini kaydedildi.

İsviçre Silahlı Kuvvetler Komutanı Andre Blattmann, kaza yerinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, enkaz yerinde gördükleri durumun uçakta bulunan bir pilot ve askeri personelle ilgili en kötü durumu akla getirdiğini söyledi.

Pilotun iki bin saat civarında uçuş tecrübesine sahip olduğu belirtiliyor. Kaza nedeniyle bölgeye yakın kara ve tren yolları ulaşıma kapatılırken, bölgedeki kötü hava koşullarının kazaya yol açmış olabileceği üzerinde duruluyor.

İsviçre Hava Kuvvetleri envanterine 1990'larda katılan 34 adet F/A 18'den bir diğeri de 1998'de İsviçre Alpleri'nde düşmüş, biri pilot iki kişi hayatını kaybetmişti.

Ülkenin hava kuvvetlerinde 54 adet F5 Tiger tipi savaş uçağı da bulunuyor. Son dönemde İsviçre'de F5 Tiger uçaklarının yerine 22 adet JAS39 Gripen jetleri alınması tartışılıyor.

Kaynak: AA