Hekim Adayları Beyaz Önlük Giydi

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinde bu yıl öğrenim hayatına başlayan 353 öğrenci, düzenlenen törende beyaz önlük giyerek hekimliğe ilk adımlarını attı.


Akdeniz Üniversitesi yerleşkesindeki Atatürk Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Dinç, hekimliğin insanlık tarihinin en kutsal ve değerli mesleklerinden biri olduğunu ifade etti.

Beyaz önlüğün hekimliğin sembolü ve ilk adımı anlamını taşıdığını, manevi anlamının da büyük olduğunu vurgulayan Dinç, "Beyazlık saflık, masumiyet, temizlik, barış, dürüstlük, özveri, empati ve insan sevgisidir. Mesleğin kutsallarından biridir. Beyaz önlük giymek yetki alabilme ve öz güvenli bir şekilde ilk adımı atabilme anlamını taşır" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinin özellikle transplantasyon konusu başta olmak üzere ulusal ve uluslararası düzeyde çok önemli başarılara imza atan bir marka olduğunu vurgulayan Dinç, başarılı öğrencilerin fakültelerinin bir parçası olmasından gurur duyduklarını dile getirdi. Dinç, öğrencilere 6 yıl sürecek eğitimleri boyunca modern bir tıp eğitimi sunulacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından Akdeniz Ünversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Geçici, Dekan Dinç, İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, Halk Sağlığı İl Müdürü Murat Özdemir ile öğretim üyeleri tarafından, bu yıl tıp fakültesinde eğitim hayatına başlayan 353 öğrenciye beyaz önlük giydirildi.

Kaynak: AA