Başkan Ergün’den Oda ve Derneklere Müjde

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Hemşeri Dernekleri Platformu’nun düzenlediği kahvaltıda yaptığı konuşmada, 2 gün önce oda ve dernek binalarının ihalesinin yapıldığını belirterek, “Bu mevcut ihaleye 13 tane firma katıldı.

Başkan Ergün’den Oda ve Derneklere Müjde
Şuan da ilgili komisyonumuz bir hafta içerisinde firmaların dosyalarını incelemesine müteakip inşallah itiraz gelmediği taktirde 1 ve ya 1 buçuk ay içerisinde bunu temel atma töreniyle Manisa'ya kazandırmış olacağız” dedi.


Manisa’da Hemşeri Dernekleri Platformu, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün 2. Hemşeri Dernekleri Festivali'ne katkılarından dolayı teşekkür kahvaltısı düzenledi.

Sultan Kafe’de düzenlenen kahvaltıya Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yanı sıra, Manisa Belediyesi Fen İşleri Müdürü Cem Çöllü, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Genç ve dernek başkanları katıldı.

Kahvaltıda dernek başkanları ile birlikte olduğundan dolayı memnuniyetini dile getiren Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa son yıllar içerisinde değişme ve gelişme noktasında ilerliyor. Manisa büyüyen bir şehir. Son 10-15 yıl içerisinde nüfusunu iki katlama ve organize sanayinin çok hızlı bir şekilde gelişmesi en büyük etkenler arasındadır. Geçen sene başlattığımız bunu sene ikincisini düzenlediğimiz 2. Hemşeri Dernekleri Festivali’nin Manisa’da birlik beraberliğin kucaklaşmanın sahiplenmenin hem kültürel hem yöresel bütün etkinliklerimizi paylaştığımız yöresel ürünlerin Manisa’da tanıtılması ayrı bir gurur meselesidir. Bütün sivil toplum kuruluşları ile bütün derneklerle bunun yapılmış olması Manisa’nın artı bir değeri olarak ortaya çıkıyor” dedi.

Manisa’da bütün derneklerin hem kira noktasında hem büro noktasında elektrik ve su faturasını ödeyemeyen derneklerimiz ile ilgili seçim öncesi bir söz verdiğini belirten Başkan Ergün, “Geçtiğimiz bir buçuk sene öncesi mecliste bunu kat karşılığı olarak vermek düşüncesiyle meclise getirilip ret edilmişti. Biz bu süre içerisinde mevcut bütün projelerin hazırlanmasını bitirdik. Manisa Belediyesi’nin kendi bütçesiyle bunu da yapacağını ifade etmiştik. 2 gün önce oda dernekler binasının ihalesi yapıldı. Bu mevcut ihaleye 13 tane firma katıldı.

Şuan da ilgili komisyonumuz bir hafta içerisinde firmaların dosyalarını incelemesine müteakip inşallah itiraz gelmediği taktirde 1 ve ya 1 buçuk ay içerisinde bunun temel atma töreniyle Manisa'ya kazandırmış olacağız. Bu binayı Allah nasip ederse Manisa’da bulunan oda ve derneklere kazandırmanın mutluluğunu hep beraber yaşayacağız"şeklinde konuştu.

İki tane festival düzenlediklerini belirten Malatayalılar Derneği Başkanı Haydar İzci “Bu güzel organizasyonu Manisa Belediyesi ile beraber yaptık. Kendi kültürlerimizi tanıtma fırsatı bulduk. Hemde Manisalılarla kaynaşma fırsatı bulduk. Bu çalışmalar içerisinde derneklerin bütçesi belli. Kent Konseyi ile çıkılan proje içerisinde Manisa Belediyesi’nin manevi anlamda bize vermiş olduğu desteklerden dolayı Sayın Cengiz Ergün başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdikleri için dernek başkanlarını tebrik ederek sözlerine başlayan Kent Konseyi Başkanı Mustafa Genç,”Manisa’da yaklaşık 15 derneğimiz bir araya gelerek birlikte olmanın sevincini yaşadılar. Burada en büyük katkıyı sağlayan Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’dür. Bu imkanı tanıda ve bizlerin önünü açtı. İnşallah bundan sonraki yıllarda Hemşeri Dernekleri Festivali Mesir Festivali ile eşdeğer düzeye geleceğini umuyorum” dedi.

Kaynak: İHA