Okul Servisinde Kadın Servis Şoförü

Lüleburgaz'da daha çok erkeklerin direksiyonunda görüldüğü okul servisinde şoförlük yapan Bahar Bayram, anne şefkatiyle yaklaştığı öğrencilerin gözdesi oldu.


İlçede 4 yıldır okul servisi şoförlüğü yaparak aile bütçesine katkı sağlayan Bahar, velilerden büyük destek görüyor.

Bahar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, erkek meslektaşlarının kendisine çok şaşırdıklarını söyledi.

İşini severek yaptığını belirten Bahar, servisteki öğrencilere hem şoförlük hem annelik yaptığını belirtti.

Direksiyon başına geçtiğinde ilk başlarda zorlandığını anlatan Bahar, "Evlerden öğrencileri almaya başladığımda velilerin ilk başlarda tepkileri oldu. "Koskoca aracı nasıl süreceksin" diyenler oldu. Belli bir süre sonra şaşıran veliler benden memnun olduklarını ifade ettiler. Halen bazen caddelerde benim servis aracı kullandığımı gören ve çok şaşıranlar oluyor. Ama azimle başladığım bu işte ev ekonomisine katkı vermeye devam edeceğim" diye konuştu.

-Karı-koca servis şoförü

Eşininde okul servisi şoförlüğü yaptığını ifade eden Bahar, şöyle devam etti:

"Kadın sürücüler erkeklerden daha dikkatli araç kullanıyor, bende direksiyon başında erkeklere meydan okuyorum. Kadınlar her işte olduğu gibi direksiyonda da çok dikkatlidirler. Öğrenciler beni ikinci anneleri olarak görüyorlar. Annelerine anlatamadıklarını bana anlatıyorlar. Hatta bazen eşimin servisinde olan öğrenciler "Biz Bahar ablanın servisinde gitmek istiyoruz" dediklerini duyduğumda çok mutlu oluyorum. Çünkü biz kadınların çocuklarla iletişimi daha iyi oluyor. Onları daha iyi anlayabiliyoruz. Ben çalışmak isteyip de "başarabilir miyim" diyen kadınların, başaramayacağı iş yoktur diyorum."

Bayram'ın eşi Murat Bayram da, eşinin çok iyi araç kullandığını belirtti.

Velilerden Yasemin Ocak da, Bahar Bayram'dan çok memnun olduklarını ve çocuklarını güvenle okula gönderdiklerini kaydetti.

Kaynak: AA