Gümüş Açıklaması

CHP Efeler Belediye Başkan aday adayı Ahmet Gümüş’ün basın mensuplarına ziyaretleri sürüyor.

Gümüş Açıklaması

CHP Efeler Aday Adayı Gümüş bir yerel gazeteyi ziyaret ederek basın mensuplarının sorularını samimiyet ve içtenlikle cevapladı. Gümüş Aydın Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özlem Çerçioğlu ile arasının kötü olduğu şeklinde siyasi kulislerde dile getirilen iddialarla ilgili olarak “Ayrıştıran değil bütünleştiren aday olma gayretindeyim. Marifet yıkıcı olmak değil, yapıcı olmaktır. Özlem Hanım’la aramızın kötü olduğu şeklinde ki dedikodular CHP örgütüne zarar vermeye çalışan odaklarca ortaya atılmaktadır. Son zamanlarda Aday adayı arkadaşlarımızın etrafında ki bazı isimler ve yayın organları da heyecanlarına yenilerek bu tür kampanyalar yürüttüğünü görüyorum. Bu durumdan örgütümüz yöneticileri de rahatsızdır. Herkes heyecanına sahip olmasını bilmelidir” dedi.

Aday adaylığı süresince iyi çalıştığını düşündüğünü ve olumlu geri bildirimler aldığını belirten Gümüş, “Bayram süresince Tepecik,Çeştepe,Meşrutiyet Mahalleleri’nde yaklaşık 3 bin kişinin elini sıktım. Geçmişten gelen devlet tecrübem, spor camialarında ki yöneticiliklerim, Ticaret Odasında ve Aydın Belediyesi’nde aldığım üst düzey görevler ile ticaret yaşamımda ki başarılarımın siyaseten çıktığım yolda avantajlarını yaşıyorum. Halkın içinde olmaktan keyif alıyorsanız siyasete soyunacaksınız. Ben açıkçası keyif alıyorum ”dedi.

Siyasi anlamda CHP ‘ye 2004 yerel seçimlerinde belediye meclis üyeliği adaylığı ile girdiğini belirten Gümüş “Bu dönemde ki CHP Adaylığımızdan sonra Özlem Hanım ile 2009’da omuz omuza çalıştık. İyi de çalıştık. Özlem Hanım benim ne kadar mücadeleci bir yapıya sahip olduğumu bilir. Özlem Hanım’la 2009 seçimlerinde bu denli uyumlu çalışmamızın temelinde ikimizin sanayicilikten ve ticaretten gelmesi yatar. 2009 seçimlerini birlikte çizdiğimiz strateji ile kazanmamızın ikimiz açısından ayrı bir anlamı vardır. Bu açıdan Özlem Hanım’ın adaylığımı partimize katma değer yaratacağını düşünerek içten içe desteklediğini düşünüyorum” dedi
“SEÇİM KAZANMAK İÇİN KENETLENMELİYİZ”
Kendisinin Efeler Belediye Başkanı, Özlem Çerçioğlu’nun Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olması durumunda sorun yaşanıp-yaşanmayacağı şeklinde ki bir soruyu da cevaplayan Gümüş, “Aramızda herhangi bir sıkıntı yok. Daha açıkça söylemek gerekirse benim açımdan herhangi bir sıkıntı yok. Aslına bakarsanız seçim kazanmak için böyle bir lüksümüzde yok. Kenetlenmemiz gerekiyor. Ben aday adayı arkadaşlarımla yaşadığım siyasi rekabeti bile bu şartlar içinde götürmeye gayret ediyorum. Bu süreç tamamlanınca hepimiz birbirimizin elini havaya kaldırabilecek olgunluk içinde bu işi götürüyoruz. Bence de olması gereken budur. CHP’li olmak bunu gerektirir. ” dedi.

“KASIM SONUNA KADAR ADAY ADAYLIK SÜRECİ SÜRER”
Geçtiğimiz günlerde Aydın’a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile adayların nasıl belirleneceği konusunu görüştüğünü ifade eden Gümüş şunları kaydetti: “Gürsel Tekin partimizin her kısmında küçük-büyük demeden görev almış bir isim. Sayın Tekin ön seçim yapılmasından yana olduğunu dile getirdi. Ben de daha önce açıkladığım gibi CHP gibi sosyal demokrat bir partide ön seçimden yanayım. Aday adaylık sürecinin Kasım sonuna kadar süreceğini düşünüyorum. Aday olamasam dahi,aday olan arkadaşıma destek olacağım”
Kaynak: İHA