Şereflikoçhisar'da Doğalgaz Seferberliği

Şereflikoçhisar'a doğalgazın gelmesi için başlatılan seferberlik, eğitim camiasının da çalışmalarıyla devam ediyor.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz'ın makam odasında bir araya gelen Türk Eğitim-Sen, Eğitim Sen, Eğitim-Bir-Sen ve Eğitim-İş Sendikası temsilcileri, doğalgazın ilçeye gelmesi için abonelik çalışmasını sürdürdüklerini kaydetti.

Yılmaz ise yaptığı açıklamada, eğitim çalışanlarının doğalgaz seferberliğine tam destek verdiğini belirtti.

Doğalgazın ilçeye gelmesiyle ekonomik açıdan büyük farkların yaşanacağına dikkati çeken Yılmaz, ''Şereflikoçhisar genelindeki okulların ısınma ihtiyaçlarını karşılamak için 571 ton kömür aldık. Bunun da piyasa değeri 234 bin 48 lira. Doğalgazın ilçeye gelmesiyle bu masraf yarı yarıya düşecektir. Öğretmenler olarak, doğal gaz çalışmalarının içerisindeyiz'' diye konuştu.

Yılmaz, bu zamana kadar 150 eğitimcinin doğalgaz aboneliğini gerçekleştirdiğini belirterek, bu sayının ay sonuna kadar yükseleceğini belirtti.

Sendika temsilcileri de doğalgazın ilçeye gelmesini desteklediklerini ifade ederek, ''Doğalgaz sosyal yaşamın önemli bir parçası. Çocukların geleceği ve istihdam için doğalgaz Şereflikoçhisar'a gelmeli'' görüşünü aktardı. Temsilciler, 28 Ekim'e kadar aranan doğalgaz abonesi sayısının bulunması için ilçedeki çalışmalara destek olacaklarını dile getirdi.

Kaynak: AA