'Kan davası haline getirilmesin'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Baykal ile Sarıgül arasında tartışma varsa bu kan davasına dönüşmemeli" dedi.

'Kan davası haline getirilmesin'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CNN TÜRK'te yayınlanan Ankara Günlüğü programında yaptığı açıklamada 'Sarıgül ve Baykal arasında bir tartışma varsa bile bu kan davası haline getirilmesin' dedi.

Sarıgül'ün aday olma konusundaki tartışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tanrıkulu, 'Bu tartışmaları gerekli görmüyorum, adaylık için daha süre var' diye kouştu.

'Sonuç itibariyle belli dönemlerde siyasetçiler siyasette karşı karşıya gelebilirler. Siyasetin doğasında bu vardır' ifadelerini kullanan Sezgin Tanrıkulu şunları söyledi:

'Ama bunların bir kan davasına bir namus davasına dönüşmesi doğru değildir. Orada o koşullarda bir siyasi rekabet olmuştur ve bitmiştir.

'KARARLAR DEĞİŞMEZ DEĞİLDİR'


Partimizin yetkili kurullarının kararları vardır ama kimse kusura bakmasın bu kararlar emir değildir, Tanrının bir buyruğu değildir, değişmez değildir. Zaten değişebileceğini partimizin tüzüğü göstermiştir. Sarıgül ile ilgili kesinleşmiş bir mahkeme kararı yok. Dolayısıyla partimizin bu kararını geri almaması için bir neden de yok.'

'10 YIL SONRA CHP'NİN BUNU TARTIŞMASINI DOĞRU BULMAM'


Aşiretlerin onlarca insanı öldürüp barıştığına dikkat çeken Tanrıkulu, 'Siyasette barış olmaz diye bir şey yok. Bu işin bu düzeyde 9-10 yıl sonra tartışılmasını ben CHP gibi çoğulcu bir kitle partisi açısından doğru bulmam. O rekabet orada olmuştur ve bitmiştir' şeklinde konuştu. BEYAZ GAZETE