Hakan Fidan neden hedefte?

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Hüseyin Yayman, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a yönelik karalama kampanyalarıyla ilgili dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu.

Hakan Fidan neden hedefte?
MİT Müsteşarı Hakan Fidan 'a yönelik karalama kampanyalarıyla ilgili son değerlendirme Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Hüseyin Yayman 'dan geldi. Katıldığı bir canlı yayında “Hakan Fidan neden hedefte?” sorusuna cevap arayan Yayman, analizlerini 4 maddede topladı.

MİT'İN YENİ YAPISI VE ÇÖZÜM SÜRECİ
MİT 'in Hakan Fidan 'la birlikte yurtdışında da operasyon yapan bir kurum şeklinde yapılandırıldığını söyleyen Yayman “Bundan rahatsız olunabileceğini düşünüyorum.” dedi. Bir diğer değerlendirmesinde Hakan Fidan 'la ilgili çıkan haberleri çözüm sürecine bağlayan Yayman, “Çözüm süreci sona erdiğinde, Türkler ile Kürtler arasında bir ittifak sağlandığında Türkiye 'nin Ortadoğu 'daki etkisi artacak. Bunun yine Hakan Fidan 'la ilgili çıkan haberlerle ilgisi olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

AKTİF DIŞ POLİTİKA VE BAŞBAKAN'IN GÜCÜNÜ ARTTIRMASI
Hükümetin aktif bir dış politika izlemesinin ve Başbakan Erdoğan 'ın siyasal gücünü arttırmasının da çıkan haberlerle ilişkilendiren Yayman, “Türkiye 'nin dış politikada daha aktif bir siyaset izlemesi diğer taraftan da çözüm sürecinin sona ermesi bağlamında elde edeceği nüfus bazı başkentlerde rahatsızlıklar yaratıyor ve bunu medya üzerinden açıklıyorlar.” şeklinde konuştu.