Günaydın Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, İzmir'de AK Parti ve CHP arasındaki farkın hiçbir zaman 10 puanın altına inmediğini söyledi.

Günaydın Açıklaması

İzmir'deki Parti Okulu çalışmaları incelemesinde ilk durağı Bornova olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın'a, CHP PM Üyesi Hüseyin Saygılı, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ali Karabay ve CHP İzmir Eğitim Sekreteri Abdullah Aydemir eşlik etti.Bornova Belediye Başkanı Profesör Doktor Kamil Okyay Sındır ve CHP Bornova İlçe Başkanı Fatma Doğru da etkinlikte hazır bulundu.

CHP'ye geçmesi beklenen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterilip gösterilmeyeceğiyle ilgili değerlendirmede bulunan Gökhan Günaydın, parti genel merkezinin seçim prosedürünü açıkladığını, Sarıgül'ün de buna uyacağını açıkladığını söyledi.

SARIGÜL PROSEDÜRLERİMİZE UYACAĞINI SÖYLEDİ
Partisinin Parti Okulu projelerini incelemek üzere İzmir'e gelen Günaydın,
şöyle konuştu: "Partinin yazacağı tarih kişilere bağlı değildir. Partinin kurumsal kimliğine bağlıdır. Kalıcı olan CHP’dir.CHP 2014 seçimlerinde bir tarih yazacak. Sarıgül de katkı koymak istiyor. Doğal karşılarız. Prosedür açıklandı. Sarıgül de ilgili prosedürlere uyacağını söyledi.

CHP önemli tarihler yazdı. Bu dünya kimseye kalmaz.Hepimiz gelip geçiciyiz.CHP yeni filizleriyle birlikte nice 90 yıllara yürüyecek."

AZİZ BEY BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANIMIZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun İzmir'i başarıyla yönettiğini, genel merkezle arasında en ufak bir sorun olmadığını kaydeden Günaydın, şunları söyledi: "İl ve ilçeye başvurular bitti. Genel merkeze yapılacak başvurular açık. Aziz Bey İzmir’i başarıyla yöneten bir belediye başkanımız. Genel Merkez'le arasında en ufak bir sorun yoktur. Diğer tüm illerde olduğu gibi İzmir’de de adayımızı zamanı geldiğinde açıklarız. Bir sorun da kalmaz.”

AK PARTİ'YE TAVSİYEM BAYINDIR'A DİKKAT ETSİNLER
AK Parti'nin aday adayları açıklamasında geç kaldığını ancak partilerinin bu süreci iki yıla yaydığı için bir sıkışıklık yaşamadıklarını belirten Günaydın, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın İzmir'de 14 ilçeyi alacakları şeklinde yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Anket çalışmalarının her zaman gerçeği ortaya çıkarmayacağını vurgulayan Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim yaptırdığımız anketleri bir kenara bırakın çok sayıda anket firması var. Açıklamaları şudur; fark İzmir’de CHP ve AK Parti’nin arasında 10 puanın altına düşmedi. AK Parti İzmir İl başkanı 14 ilçe garanti demiş. Heves güzeldir. 2011 sonuçlarıyla 2014’ü karıştırmamak lazım. Yerel seçim dinamikleri farklıdır. Benim tavsiyem İzmir’de Bayındır’a dikkat etsinler. AKP’ye tavsiyem budur İzmir’de. Biz, İzmir’i, Antalya’yı muhafaza etme siyaseti gütmüyoruz. İstanbul’u, Kars’ı, Ardahan’ı CHP’li belediyeler kervanına katmak için çalışıyoruz.”

300 BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZ BELLİ
CHP'nin 300 belediye başkan adayının netleştiğini kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, şu bilgileri verdi: "Türkiye’de bin 394 yerde sorgulama yapıyoruz. Şu ana kadar 300 üzerindeki yerde belediye başkan adayımız belli. Eğilim yoklaması yaptık, sandık koyduk. Biz bir yere sandık koyuyorsak sandıktan çıkan belediye başkan adayımızdır. Bizim eğilim yoklamasından anladığımız budur. Eğilim yoklamasında kim oy kullanır. Üyelerin tamamı kullanır. AKP yapıyor mu? Yapıyor. AKP’nin eğilim yoklamasında il başkanı, ilçe başkanı ve meclis üyeleri oy kullanır. Sonra AKP’nin genel merkezinden gelen görevliler sandığa arabanın bagajına koyar ve genel merkeze götürür. Kimse o sandıktan ne çıktığını bilmez. Biz bunun adına ‘demokrasi’ demiyoruz. Arada iki parti arasında ne fark var diye bakmak gerekiyorsa bunları açıklamak gerekir. Hem eğilim yoklamasından çıkanlar, sandıklar, anketlerden çıkanlar, üzerinde uzlaşı olunan yerler var. Bu şekilde 300 yer belli. Bayramdan sonra çalışmalar hızlanacak. İzmir’de program sarkacak. Bayındır hariç belediyelerin biz de olduğu yerde çalışmalar sarkacak. İstanbul’da da 39 ilçe var. 12 belediye bizim. Belediyelerin bizde olduğu yerde adaylar daha sonra belirlenir, olmadığı yerde önce belirlenir. Bu durum siyasetin doğasında var. Bu planlamaya göre yürünecek."
Kaynak: İHA