'Çocuk Boğuldu” İhbarı Telaşlandırdı

Antalya’nın Kemer ilçesi Aslanbucak Mahallesi'nde bir çocuğun havuza düşerek boğulduğu ihbarı üzerine polis ve itfaiyenin yaptığı araştırmada sözkonusu havuzda kimse bulunmazken, ihbarın sokakta oynayan çocuklardan birinin “Havuza biri düştü” şeklinde bağırması üzerine yapıldığı ortaya çıktı.

'Çocuk Boğuldu” İhbarı Telaşlandırdı

Edinilen bilgiye göre, Kemer Emniyet Müdürlüğü'nün 155 Polis İmdat hattına gelen ihbarda, Mehmet Akif Ersoy Caddesi 2 Numarada bulunan tamamlanmamış site inşaatındaki yüzme havuzuna bir çocuğun düştüğü bildirilince emniyet birimleri alarma geçirildi.

Emniyet Amiri Mehmet Kevser yönetimindeki polis ekipleri, daha sonra gelen itfaiye ekipleri ile birlikte yağmurla dolan havuzun içindeki çöpler arasında boğulduğu ileri sürülen çocuğu aradı.

Havuzun suyunun boşaltılmasının gündeme geldiği arama çalışmaları sırasında Kemer Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde görevli İsa Okay suya atlayarak teçhizatsız olarak havuzun dibini taradı. Çalışmada polis ve gazeteciler ellerindeki aydınlatma cihazlarıyla İsa Okay'a yardımcı oldu. Havuzda yapılan araştırmada ihbardaki iddiayı doğrulayacak bulguya rastlanılmayınca, araştırmada görev yapan ekipler ve çalışmaları izleyen vatandaşlar rahat bir nefes aldı.

İHBAR ÇOCUK KAYNAKLI
Havuza çocuk düştüğü ihbarının, sokakta oynayan iki çocuktan birinin havuza birinin düştüğünü ve elini gördüğünü ileri sürerek bağırması üzerine yapıldığı ortaya çıktı.
Kaynak: İHA