Cansuyu, Gönülleri Ülkeye Döndü

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin kurban dolayısıyla 7 kişilik bir ekiple Cibuti'ye giden Cansuyu gönülleri Türkiye'ye döndü.


Saadet Partisi Hatay İl Bşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 7 kişilik bir ekiple Cibuti'ye giden Cansuyu gönüllerinin yurda dönmeden önce Türk Büyükelçisi Hasan Yavuz'un da katıldığı bir değerlendirme toplantısı yaptıkları belirtildi.

Türk Büyükelçi Hasan Yavuz, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin bu yıl ki kurban kampanyası çerçevesinde Cibuti'ye giden 7 kişilik ekip ve diğer yardım kuruluşlarının da katıldığı değerlendirme toplantısında, kendilerini Afrika'da yalnız bırakmayan tüm kuruluşlarına teker teker teşekkür ederek, Cibutili vatandaşlara Osmanlı torunları olduklarını ispatladıklarını kaydetti.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Cansuyu Ekip Başkanı Necmettin Çalışkan da organizasyon boyunca desteğini esirgemeyen büyükelçi Yavuz'a ve bu ülkede faaliyet gösteren Türk şirketlerine teşekkür etti.

Kurban Bayramı vesilesi ile ülkeye, Türk halkının gönülden yolladıkları emanetlerini ulaştırdıklarını belirten Çalışkan, şunları kaydetti:

''Buraya bundan böyle sadece kurban değil; teknoloji ve kalkınma sağlayacak yardımlarla gelmeliyiz. Kurban bir semboldür, esas amaç bu ülkenin kendi ayakları üzerine durmasını sağlamaktır. Umuyorum ki Cibuti el birliğiyle, desteklerimizle bundan böyle kurban alan değil, etrafındaki komşu ülkelere kurban dağıtan, yaraları saran ülke olur. Cibuti'nin potansiyeli buna uygun.''

Toplantıya Cibuti Dayanışma Bakanlığı Müsteşarı Amine Cemil, yardım kuruluşları Cansuyu, İHH, Türk Kızılayı, Türkiye Diyanet Vakfı, Kimse Yok mu, Hasene dernekleri görevli ve gönüllüleri katıldığı bildirildi.

Kaynak: AA