Bdp Ovacık 3. Olağanüstü Kongresi Yapıldı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Tunceli'nin Ovacık İlçe Örgütü 3. Olağanüstü Kongresi'ni gerçekleştirdi.

Bdp Ovacık 3. Olağanüstü Kongresi Yapıldı

Ovacık Belediyesi düğün salonunda gerçekleştirilen kongreye, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, BDP Tunceli İl Başkanı Ergin Doğru, CHP Ovacık İlçe Başkanı Ali Asker Koçuk ile çok sayıda davetli katıldı.

Burada bir açıklama yapan Aydoğan, "Üç aşamalı olarak başlayan sürecin birinci aşaması bitti. İkinci aşaması başladı.

Bize göre çatışmasızlığın olduğu bu ortamda da artık ikinci aşama için dağdakilerin tamamının dışarı çıkması, tamamının geri çekilmesine gerek yok. İmralı'da yürütülen mütabakat gereği gerekli olan sürece başlamaktır. Size dar gelen bize bol gelir. Hodri meydan. Biz bu yerel seçimlere bir referandum gözüyle bakıyoruz. Aldığımız her bir oy demokratik çözüm sürecine ve barışa verilmiş bir oy olduğunu düşünüyoruz. Seçimlerde 6 milyon oy alırsak seçimden sonra 6 milyon insan çözüm istiyor, barış istiyor deriz. Bütün Kürtlerin bize oy vermesini istiyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 3. Olağanüstü Kongre'de İlçe Yönetim Kurulu Başkanlığına Hıdır Saylı, asıl üyeliğe Şerbet Ylmaz, Ali Eroğlu, Hüseyin Dokur, Umut Garip, Barış Özkanlı ve Neşe Kılıç seçildi. Kongre, sonuçların açıklanmasının ardından Erdoğan Emir'in müzik dinletisiyle son buldu.
Kaynak: İHA