Suriye Büyükelçiliği Önünde Bashar Fehmi Kaddumi Eylemi

Filistinli gazeteci Bashar Fehmi Kaddumi'nin serbest bırakılmasını isteyen meslektaşları, Suriye'nin Ankara Büyükelçiliği önünde eylem yaptı.

Suriye Büyükelçiliği Önünde Bashar Fehmi Kaddumi Eylemi

Suriye'de 20 Ağustos 2012 tarihinde El Hurra televizyonu adına Suriye’deki çatışmaları takip ederken Halep kentinde kaybolduğu iddia edilen Bashar Fehmi Kaddumi’nin serbest bırakılmasını isteyen meslektaşları, Ankara Suriye Büyükelçiliği önünde eylem yaptı. "Suriye Bashar'ı bize geri ver" sloganları atan grup, basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan gazeteci Ünsal Ünlü, Bashar Fehmi Kaddumi’nin, 20 Ağustos 2012 tarihinde El Hurra televizyonu adına Suriye’deki çatışmaları takip ederken Halep kentinde kaybolduğunu söyledi.

Ünlü, konuşmasına şöyle devam etti:
“Kendisinin hangi şartlarda olduğunu bilmesek de Suriye’de olduğunu biliyoruz. İşte bizler Bashar’ın arkadaşları, o günden beri yani tam 1 yıldır aynı soruyu sormak ve arkadaşımızı geri istemek için Suriye’nin Ankara Büyükelçiliği önünde toplanıyoruz. Sadece biz değil İstanbul’daki dostları da her salı bizimle eş zamanlı olarak İstanbul’da Suriye Konsolosluğu’nda toplanıyorlar. Biz arkadaşımızı geri istiyoruz. Bashar’ın eşi Arzu ve iki yavrusu da öyle. Tam 1 yıldır eşinden bir haber almaya çalışan Arzu Kaddumi ve iki küçük çocuğunun bu istekleri karşılanıncaya kadar da, burada ve İstanbul’da toplanmaya devam edeceğiz.”
Kaynak: İHA