Ak Parti Konya İl Koordinasyon ve Seçim İstişare Toplantıları Yapıldı

AK Parti Konya İl Koordinasyon Toplantısı ile Seçim İstişare Toplantısı, Dışişleri Bakanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi.

Ak Parti Konya İl Koordinasyon ve Seçim İstişare Toplantıları Yapıldı

AK Parti İl Başkanlığı Toplantı Salonu’nda dün gerçekleştirilen toplantıya Bakan Davutoğlu’nun yanı sıra AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti MKYK Üyesi Hasibe Özlem Çepni, AK Parti Konya Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, İl Kadın ve Gençlik kolları başkanları, merkez ilçe belediye başkanları, AK Parti merkez ilçe başkanları ile AK Parti İl Yürütme Kurulu Üyeleri katıldı.

Toplantıda teşkilatın çalışmaları, seçim hazırlıkları ve yerel yönetimlerin hizmetlerini istişare eden Dışişleri Bakanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Konya’nın gelecekteki konumunu daha iyi seviyelere taşımak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi. Konya’nın son yıllarda tarımdan enerjiye; ulaşımdan sanayi ve ticarete kadar birçok alanda önemli hizmetler aldığını, önümüzdeki dönemlerde de bu ivmenin artarak devam edeceğini belirten Bakan Davutoğlu, “2014 Mart ayındaki Yerel Yönetimler Seçimi’nin ardından büyükşehir belediyesinin tüm sınırları ilin mülki sınırı olarak kabul edilecek. Bu kaliteli hizmeti de beraberinde getirecek” dedi.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun da, Konya’nın AK Parti’ye kuruluşundan bu yana en büyük desteği verdiğini dile getirerek, “Konya, bugüne kadar birçok önemli hizmeti almıştır, almaya devam etmektedir. Yapılacak istişareler neticesinde Konya’mız adına en hayırlı kararların alınacağını düşünüyorum. İnşallah daha önce olduğu gibi bu seçimde de ülkemiz ve partimiz adına en güzel sonuçları alacağız” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, “Büyükşehir Yasası’nın görüşülmeye başlandığı günden bugüne kadar İl Teşkilatımız ile birlikte bu yasayı en doğru şekilde uygulayabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Tüm köy ve beldelerimizi tarayarak başta altyapı olmak üzere öncelikli sorunları yerinde gördük ve tespit ettik” diye konuştu.

Toplantıda istişarelerin yanı sıra Seçim İşlerinden Sorumlu AK Parti İl Başkan Yardımcısı Özgür Solak ile Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Abdülkadir Özöğür de birer sunum yaparak önümüzdeki seçim için yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Kaynak: İHA