Samandere Abant Arasında 2.5 Km Kaldı

Düzce Samandere ile Bolu Abant arasında sürdürülen çalışmalar en geç Aralık ayında bitirilecek.

Samandere Abant Arasında 2.5 Km Kaldı
Düzce Merkez ve Samandere arasındaki yol çalışmaları bittiğinde Düzce’nin güneyindeki doğal güzellikler halka sunulmuş olacak.
İl Genel Meclisi üyeleri Samandere Abant yolundaki çalışmalarla ilgili bilgilendirildi. İl Genel Meclisi Yol Ağı Tespit Komisyonu, 2009 yılında programa alınan Samandere Abant yolundaki çalışmaları araştırdı ve 4 günlük araştırma inceleme gezisinin sonuçlarını şöyle açıkladı: “Düzce Merkezden Abant yoluna kadar toplam yolun 32 kilometre olduğu bunun Düzce merkezden Samandere Şelalesine kadar olan kısmının 20 kilometre olduğu Samandere’den Abant yoluna kadar olan kısmının da 12 kilometre olduğu tespit edildi. Bu yolun 12 kilometre’lik kısmının Samandere Şelalesinden Bolu il sınırına kadar olan 9 kilometre’lik yolun 6,5 kilometre’lik bölümü genişletilerek stabilize olarak genişletilmiş ve geri kalan 2,5 Kilometre’lik kısmı da en geç Aralık ayında bitirilecek. Ayrıca da Sinekli Yaylasından Abant yoluna kadar olan kısmında çok az bir çalışma ile genişletilebilecek. Ayrıca bu yol bittiğinde İstanbul yolundan gelen turların, araçların ve vatandaşlarımızın Gölyaka Otoyol gişelerinden veya D-100 Karayolunun Gölyaka tarafından giriş yaptıkları taktirde Gölyaka’nın doğal güzellikleri, Kardüz Yaylası, Efteni Kaplıcası, Pürenli Yaylası, Güzeldere Şelalesi ile Aydınpınar Köyünün güzellikleri ve şelalesi ile Beyköy üzerinden yaylalara ulaşımı sağlayıp Samandere Şelalesi görülerek Abant’a ulaşım sağlanacak ve bunun neticesinde Düzce’mizin güneyindeki doğal güzellikleri tüm halkımıza sunarak ilimize turizm yönünden ekonomik olarak kalkınmasına yarar sağlayacaktır.”
2 KİLOMETRE’LİK YOL ENVANTERE ALINDI
İl Genel Meclisi Yol Ağı Tespit Komisyonu ayrıca Cumayeri’nin Subaşı Köyü ile Çilimli’nin Karaçörtlen Köyleri arasındaki yolun yol ağı envanterini araştırdı. Komisyon tespitlerini Meclis üyeleri ile şu şekilde paylaştı: Cumayeri’nin Subaşı Köyü ile Çilimli’nin Karaçörtlen Köyleri arasındaki yolun İl Özel İdaresi Yol Ağı envanterinde olmadığı tespit edilmiş olup, toplam 2 kilometre’lik bu yolun İl Özel İdaresi yol ağı envanterine alınması komisyonumuzda uygun görülmüştür.”
Kaynak: İHA