Sağlığı Geliştiren Okullar Projesi

Türk Diş Hekimleri Birliği Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Komisyonu, Türkiye’de yaşama geçirdiği Sağlığı Geliştiren Okullar Projesi’nin Eskişehir ayağını Tepebaşı’ndan başlattı.

Sağlığı Geliştiren Okullar Projesi
Tepebaşı Belediyesi’nin çocuklar için ağız ve diş sağlığı alanında gerçekleştirdiği başarılı çalışmalara bir destek de Türk Diş Hekimleri Birliği Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Komisyonu’ndan geldi. Komisyon, İlköğretim öğrencilerinde, ağız diş sağlığı düzeyinin yükseltilmesini amaçlayan bu programla sağlık eğitimi ile kişisel hijyen, ağız diş sağlığı alanında diş fırçalama alışkanlığını kazandırma ve floridlerin kullanımı ile diş çürüklerini azaltarak ağız diş sağlığının korunması ve geliştirilmesini sağlamak çalışmalar yapacak.

DİŞ FIRÇALAMAK İÇİN ÖZEL ÇEŞMELER
75. Yıl Özel İdare ve Dumlupınar ilkokullarında başlatılan projede, öğrencilere diş fırçası ve diş macunu dağıtıldıktan sonra diş sağlığı ile ilgili kısa bir sunum gerçekleştirildi.

Öğrenciler bu sunumun ardından diş hekimleri tarafından kontrolden geçirilerek flor uygulaması yapıldı. Ayrıca okullara yerleştirilen diş fırçalama amaçlı özel çeşmelerde çocukların rahatça diş fırçalamasını sağlayacağı belirtildi.

BAŞKAN ATAÇ'TAN TEŞEKKÜR
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, yaptığı açıklamada, diş sağlığının çocukların geleceğini etkileyecek ciddi sağlık sorunlarına sebep olabileceğini belirterek, Tepebaşı Belediyesi’nin Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile kısa sürede yakalanan başarıya Türk Diş Hekimleri Birliği Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Komisyonu’nun projesi ile büyük destek sağlandığını söyledi.

Başkan Ataç Tepebaşı’nda yapılan çalışma sebebiyle Türk Diş Hekimleri Birliği ve Eskişehir Diş Hekimleri Odası’na teşekkür etti.

11 PİLOT İLDE UYGULANIYOR
Sağlığı Geliştiren Okullar Projesi’nin, pilot proje olarak Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Konya, Rize ve Tekirdağ’daki toplam 29 ilköğretim okulunda uygulanıyor. Tepebaşı Bölgesi’ndeki 75. Yıl Özel İdare ve Dumlupınar ilkokullarında başlatılan projenin 2’nci yılında; 4 bin 718 ilkokul 1. sınıf öğrencisi ve 4 bin 718 ilkokul 2. sınıf öğrencisi olmak üzere 6 bin 228 öğrenciyle çalışılacak. Proje toplam 4 yıl sürecek ve projenin uygulandığı 29 okuldaki toplam 29 bin 234 öğrencinin tamamına ve bir 282 idareci, öğretmen ve okul personeline her yıl diş fırçası ve diş macunu dağıtılacak.
Kaynak: İHA