Ortaca’da Servis Şoförlerine Eğitim Verildi

Dalaman Çiftlik İlköğretim Okulu Ana Sınıfı öğrencisi 5 yaşındaki Dağlar Dağlaroğlu’nun servis aracının altında kalarak hayatını kaybetmesinin ardından servis şoförlerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Ortaca’da Servis Şoförlerine Eğitim Verildi
Ortaca Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ile İlçe Jandarma Trafik Ekipleri tarafından ilçedeki servis şoförlerine trafik kuralları, yeni yasalar ve uymaları gereken kurallar konusunda bilgi verildi.

Ayrıca; öğrenciler araçtan indirilirken çok dikkat edilmeli, araç sağa çekilip öyle indirilmeli yada araçların indirme ve bindirme yerlerinde indirilip, bindirilmelidir. Araç durdurulmadan kapı kesinlikle açılmamalı diye uyarıda bulunuldu.

Yapılan toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Yardımcısı Reşat Eldemir, Trafik Tescil ve Denetle Büro Amiri Hüseyin Başkan, Jandarma Trafik Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Ender Köseoğlu, Esnaf Odaları Başkanı Hüsamettin Karaşahin, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil Erpek, Belediye Zabıta Amiri Kadir Salar ve servis şoförleri katıldı.

Yapılan bilgilendirme seminerinde; öğrencinin güvenliği açısından okul servis şoförlerinin verdikleri hizmetlerin önemli olduğu vurgulanıp, bu tür benzer toplantıların yıl içinde de sık sık tekrarlanacağı açıklandı. Servis Şoförlerinin okul müdürleriyle koordineli çalışması gerektiğini belirten yetkililer, dikkat edilmesi gereken unsurlar hakkında bilgi verdi ve eğitim-öğretim yılının kazasız, sağlık ve huzur içinde geçmesini istedi. Servis araç şoförlerinin mutlaka uyması gereken kural ve usuller hakkında bilgi veren Ortaca Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi Emniyet Amiri Hüseyin Başkan, yaptığı konuşmasında öğrenci güvenliğini çok önemsediklerini dile getirdi. 'Okul Servisi Araçları Hizmet Yönetmeliği' hakkında bilgi verilip, Yönetmeliğin Ağustos Ayı’nda değiştiğini anımsatarak, araç yaş sınırının en fazla 12 yıl olması gerektiği bildirildi.

Güzergah izin belgesinin ve sözleşmenin mutlaka olması gerektiğini dile getiren Trafik Tescil ve Denetleme Büro Emniyet Amiri Hüseyin Başkan, aksi takdirde korsan taşımacı olarak işlem görecekleri uyarısında bulundu. Araç şoförlerinin bu konuda büyük sorumluluk taşıdıklarını bilmeleri gerektiğini hatırlatan Başkan, velilerden gelen her şikayeti dikkate alacaklarını, sık sık denetim yapılacağını servis şoförlerine bildirdi.

Yapılan toplantıda trafik kurallarında yapılan hataların kazalara davetiye çıkardığı ve özellikle yaşları küçük olan öğrencilerimizin daha fazla etkilendiği, bu gibi olumsuzlukların önüne geçebilmek adına trafik kuralları konusunda daha dikkatli olunması ve çocukların kendi çocuklarımızmış gibi düşünülmesi gerektiği; okul Servis taşımacılığı yapan sürücülerin Okul Servis Araçları Taşıma Yönetmeliğine uygun hareket etmesinin gerektiği anlatıldı.

Servis Şoförleri ise, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan ihalenin şartlara uygun olarak yapılmasına rağmen öğrenci taşımasında öğrenci fazlalığı artınca bizler zor durumda kalıyoruz. Çoğu zaman İlçe Trafik ekipleri tarafından cezai işlem uygulanmaktadır. Burada yapılan toplantıya ihaleye yapan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden kimse bulunmaması manidardır. Bizler zor durumda kalıyoruz. Hele hostes bulundurmamız aldığımız ücretle mümkün değildir. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bizlerin sorunları çözülmelidir” diye konuştular.
Kaynak: İHA