Meteoroloji'den 5 acil uyarı

Soğuk hava ile birlikte aniden kış havasına girdik. Meteoroloji uyarı üstüne uyarı veriyor. 5 acil uyarı arka arkaya geldi.

Meteoroloji'den 5 acil uyarı
Ankara başta olmak üzere yurdun bir çok bölgesinde kara kış esintisi hissedilecek. Meteoroloji arka arkaya 5 uyarı birden geçti.

Hava sıcaklıkları Ekim ayına adım attığımız gün inanılmaz bir hızla düştü. Soğuk hava dalgasıyla birlikte ısı düşüşü 10 ile bazı bölgelerde 18 derece arasında oldu.

TÜRKİYE'NİN 4 YANINDA'KIŞ'ALARMI

Kışın geldiğini haber veren bu yağışlı hava haftasonuna kadar etkisini sürdürecek. Meteorolojiden henüz iyi bir haber yok. Bunun yerine arka arkaya 5 acil uyarı geldi.

İŞTE O BÖLGELER
Meteorolojinin verdiği alarma göre bugün bir çok ilde şiddetli yağış görülecek. Yağışlar sel baskınlarına sebep olabilecek kadar zaman zaman şiddetini artıracak.

UYARILAN İLLER

* İSTANBUL :
İstanbul'da devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkisini artırarak il genelinde kuvvetli yağışlara sebep olması bekleniyor. Su baskınları ve ani kuvvetli rüzgara karşı uyarı verildi.

*ANKARA: Akşam başlayan şiddetli yağış bugün kuvvetlenerek etkisini artıracak. Yağışlar yarın da devam edecek ve yüksek bölgelerde sulu kar yağışı görülecek.

*ANTALYA :
Dün akşam batı kesimlerini vuran şiddetli yağmur bugün ise kentin doğu kesimlerinde etkisini gösterecek. Meteorolojinin yayınladığı uyarıya göre bugünkü yağışlar çok kuvvetli olacak. Su baskını, yıldırım ve hortum tehlikesi var.

*SİNOP :
Batı Karadeniz bölgesi için gelen uyarı ise şiddetli fırtınaya yönelik oldu. Bugün akşam saatlerine kadar güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (40-75 km/saat) fırtına ve yer yer 9 kuvvetinde (80-90 km/saat)kuvvetli fırtına bekleniyor. Orta Karadeniz'de ise akşam saatlerinden itibaren kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (40-75 km/saat) fırtına beklenmektedir.
Fırtınanın perşembe günü de etkisini sürdürdükten sonra cuma günü öğleden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

*BURDUR :
Şiddetli yağış gün boyu etkili olacak. Dün akşam başlayan yağışlar bugün daha da etkisini artıracak.

*ISPARTA : Uyarı verilen Isparta'da il genelinde şiddetli yağışlar etkisini artıracak. Sel baskınlarına karşı dikkatli olunması gerekiyor.