Kızıltepe'ye Fakülte Talebi

Kızıltepe Yüksek Okul ve Fakülte Yaptırma ve Yaşatma Derneği Kızıltepe'ye Fakülte yapılması için toplantı düzenledi.

Dernek üyeleri Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş'in katılımıyla Kaymakamlık toplantı salonunda bir araya geldi.

Yapılan toplantıya Kızıltepe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Kızıltepe Belediye Başkan yardımcısı Hasan Demir, Kızıltepe Halk Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Gökdemir, Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynettin Ayav, Kızıltepe STK Platformu Başkanı Mehmet Şerif Öter, Eğitim Sen Kızıltepe Şubesi Başkanı Baran ilhan, Kızıltepe Çere Gönüllüleri Başkanı Menduh Çakar, Ak Parti İl Genel meclis Üyesi Orhan Çeçen, Kızıltepe Şoförler Odası Genel Sekreteri Bülent Şahin ve basın mensupları katıldı.

Toplantı sonunda Bir açıklama yapan Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Fakülte ve Yüksekokul için Dernek olarak kendilerini ziyarette bulunduklarını belirterek şunları söyledi.

"Daha önce girişimlerde bulunulmuş ama maalesef herhangi bir netice alınamamış. Kızıltepe 230 bin nüfusluk bir ilçe 69 bin öğrencisi var. Kızıltepe'ye fakülte ve Yüksekokul yapılması için yeterli potansiyele sahiptir. Şu an modern bir havaalanı yapılmakta. Alışveriş merkezileriyle iki özel okuluyla ve en önemlisi İpekyolu tarihi ticareti yolu üzerinde bulunması iki ülkeye komşu olması ve ayrıca ulaşım ve ticaret merkezi olması nedeniyle fakülte ve yüksekokulu hak eden bir ilçemizdir. Bizlerde bu girişimlere destek olacağımızı ifade ettik. Ayrıca gerekli üst makamlarla görüşmeler yapılacak. Bu konuda mutlaka siyasi desteğe ihtiyaç var. Bakanlarımızın Milletvekillerimizin sayın Valimizin Rektörümüzün desteğine ihtiyacımız olacak. Burada genç nüfusu çok olan bir ilçe yakında spor lisesi açılacak ayrıca Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okuluna ihtiyaç var. Öte yandan burası Türkiye'nin ikinci Konya'sı Hububat Merkezi Burada Ziraat fakültesinin çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Çünkü yakında gerçekleşecek olan GAP sulamasıyla beraber modern tekniklerin kullanıldığı alanda faydalı olacaktır. Buranın ticaret merkezi olması hasbiyle Yüksekokul olarak İşletme, Muhasebe, Pazarlamaya yönelik Yüksek okullar, yaşlı bakımı gibi, çocuk gelişimi gibi, Turizm meslek Yüksek okulu gibi okullara ihtiyaç vardır. İnşallah bu konuda desteğimiz Sivil Toplum kuruluşumuzun yanında olacak."

Kızıltepe STK Platformu Başkanı Mehmet Şerif Öter, Fakültenin yapılması konusunda girişimlerde bulunacaklarını ifade ederek yasal olarak yapılması için her türlü yolu deneyeceklerini söyledi.

Yıllardır bu süreçte yer aldıklarını ifade eden Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynettin Ayav, bu sorunun çözümü için her zaman STK'larla ve kamu kurumlarıyla çalışma içinde olacaklarını aktardı.

Belediye olarak, dernek olarak el birliği ile ilçede bir fakültenin ve yüksekokulların yapılması konusunda gayretlerin devam edeceğini belirtirken AK Parti İl Genel meclis Üyesi Orhan Çeçen'de fakülte ve yüksekokullar için uygun yerlere baktıklarını ve Esenli köyüne yakın hazine arazisi olan yaklaşık 300 dönümlük bir arazinin tahsis işlemlerinin başlandığını ve yer konusunda sıkıntının kalmadığını kaydetti.

Kaynak: AA