Kestane Üreticileri Bilgilendirdi

Aydın'ın Sultanhisar ilçesindeki kestane üreticileri, hastalıklara ve ürün zararlılarına karşı bilgilendirildi.

Sultanhisar Ziraat Odası tarafından Uzunlar köyünde, üreticilere yönelik "kestane varlıklarını koruma ve devamlılığını sağlamak amacıyla zararlı ve hastalıklarla mücadele" konusunda sunum yapıldı.

Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlileri Doç. Dr. Mehmet Karagöz, Doç. Dr. Engin Ertan ve Doç. Dr Ömer Erincik'in konuşmacı olarak katıldığı konferansta kestane kanseri, mürekkep hastalığı ve zararlı kurtlar anlatıldı, mücadele yöntemleri gösterildi.

Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Bilal Tarhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kısa sürede kanser hastalığını yok edilemeyeceğini fakat üreticinin bilinçlendirilerek hastalığın yayılmasının önlenebileceğini, basit tedbirlerle mücadelenin yapılabileceğini söyledi.

Kestaneyi doğal bitki örtüsü olarak gördüklerini belirten Tarhan, "Göreve geldiğimizden bu yana çiftçilerimizin taleplerini göz önünde bulundurarak, üniversite işbirliğiyle iki yıldır saha çalışmaları ve eğitim toplantıları düzenliyoruz. Köylerimizin en önemli gelir kaynağı arasında yer alan kestanenin ekonomik değerini yitirmeden varlığını sürdürebilmesi için, Ziraat Odası olarak gerek ADÜ Ziraat Fakültesi ile bilimsel saha çalışmalarımız ve çiftçilerimizi bilinçlendirme toplantılarımız devam edecek" diye konuştu.

Kaynak: AA