İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

2013 yılının dördüncü İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk başkanlığında gerçekleştirildi.

Kurula Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve ilçe kaymakamları da katıldı.

Yaklaşık 15 dakika süren 2013 yılının son toplantısında Antalya’da yaşanan sıkıntılar ele alındı.
Gazipaşa’ya açılması planlanan 112 Sağlık Birimi konusunda Vali Sebahattin Öztürk, "Açık ihale yaptık. İhaleye katılan olmadı. Kanun gereği pazarlığa girdik, bir firmayla anlaştık. İnşaata başlama bu günlerde gerçekleştirilecek" dedi.

Elektrik kesintileri ve hatlarda yaşanan sıkıntılar nedeniyle şikayetler aldıklarını ifade eden Vali Öztürk, "Gittiğimiz yerlerde hatların bir takım problemler nedeniyle eskidiğini veya iyi çalışmadığı şeklinde şikayetler geliyor. Bunu mutlaka hesaba katmak lazım. Gittiğimiz her yerde bu şikayeti alıyoruz. İlçelerimizin hepsinde özellikle doğu Antalya bölgesinden bu tür şikayetler daha fazla geliyor. Bunları dikkate almakta fayda var. Bir planlama yapmak lazım. Bunu yaparken, mahalli şeylerle turizmcilerle özellikle görüşmek lazım. Dün biz bütün karakollara jeneratör aldık. Bunlara ihtiyaç olmaması lazım" diye konuştu.

Vali Sebahattin Öztürk, "2014 yılının Koordinasyon Kurulu'nda 2013’ün nasıl sonuçlandığı ile ilgili konuları detaylı bir şekilde ele alacağız. Gerçekleşme oranı ne oldu? Neden gerçekleşmedi sorularını arkadaşlara soracağız. Onun için bundan sonraki toplantılarda mutlaka bu sonuçları almaya çalışalım. İkinci Koordinasyon Kurulu'nda da 2014’ün ödenekleri ve neyin yapılacağı belli oluyor. Bu toplantı biraz kısa geçmiş oldu. Projelerin büyük çoğunluğu 2013 itibariyle tamamlanmış olur. Belki 2014’te devam eden birkaçı olur. Bunun haricinde genel olarak bir sıkıntı gözükmüyor. Herkes koordinasyondan memnun" şeklinde konuştu.

EXPO 2016 İÇİN LANSMAN DÜZENLENECEK
Expo 2016 toplantısının Ankara'da yapıldığını belirten Vali Sebahattin Öztürk, "Projeyle ilgili gelişmeler oldu. Onu Bakanımız, Kurban Bayramı'ndan sonra Antalya’ya gelip açıklayacak. Benim açıklamam doğru olmaz. Bakanımızın da katılımıyla burada bir lansman gerçekleştireceğiz" dedi
OKUL YAPMA KONUSUNDA SIKINTI YAŞIYORUZ
Merkez ilçelerde okul konusunda sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Vali Öztürk şunları kaydetti:
"Özellikle merkezdeki belediye başkanlarımıza bir ricada bulunuyorum. Özellikle arsa problemi konusunda bize yardımcı olsunlar. Kepez, Muratpaşa, Konyaaltı, Alanya, Manavgat'ta bize arsa konusunda yardımcı olurlarsa, biz de okulları tamamlayacağız. Yeni okullar yapmamız lazım ama istimlak paraları çok fazla tutuyor. Mecburen devlete ait, ya da belediyelere ait yerler arıyoruz. İşin doğrusu bu. Ayrıca kampus yapacağız inşallah. O kampus olduğu zaman biraz daha rahatlayacağız. Bizim büyük oranda üç dört tane okulumuz hariç, kalabalık yönünden sıkıntımız yok. Ancak arzumuz tekli sisteme geçmektir. Milli Eğitimin temel hedeflerinden biri budur. Sınıf mevcutlarını ortalama 30 kişinin altına düşürüp, tekli eğitime geçmek. Bunu sağlamak için de daha çok okula ihtiyacımız var. Diğer illerden yaklaşık olarak 15-20 bin arasında öğrenci geliyor. Bunun için de bizim senede 30 okul yapmamız gerekiyor."
SU TAŞKINLARI İÇİN ÖNLEMLER ALIYORUZ
Yağışlı havalardan dolayı oluşan taşkınlar için önlemler aldıklarını da sözlerine ekleyen Vali Öztürk, "Elbette taşkınlar için önlemler alıyoruz. Biliyorsunuz ki, taşkınlardan korunmak için projemiz başladı.

Üç yıl içinde tamamlanınca Antalya’nın merkezi taşkın korumadan kurtulmuş olacak. EXPO alanı içinde ciddi çalışmalarımız var. Orada da çalışmalarımız devam ediyor. Genel olarak dere ıslahları yapıyoruz. Devlet Su İşleri o konuda ciddi çalışmalar içerisinde.İnşallah bundan sonra olanlar gibi durumlar yaşanmaz" dedi.

Kaynak: İHA