Güroymak Mobese Sistemine Kavuştu

Bitlis’in Güroymak Emniyet Müdürlüğü’nde oluşturulan Güvenlik Sistemi Merkezi törenle hizmete girdi.

Güroymak Mobese Sistemine Kavuştu
Merkezin açılışını Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Güroymak Kaymakamı Çağlayan Kaya ve Bitlis Emniyet Müdürü Saadettin Akgüç ile birlikte yaptı. Bir ilin ve ilçenin en önemli meselesinin güvenlik ve asayiş sorunu olduğunu belirten Kaymakam Kaya, “Bir bölge ne kadar gelişmiş olsa da, ne kadar istihdam problemini halletmiş olsa da orada güvenlik ve asayiş problemi varsa o kadar huzursuzluk mevcut demektir. Bir bölgede yaşayan vatandaş için en önemli sorun, vatandaşın kendini huzur ve güvende hissetmesidir. Devletin en önemli asli vazifesi vatandaşının güvenliğini sağlamasıdır. Güvenlik ve asayişi sağlamış ve sağlamakta olan devletler gelişmeye ve büyümeye açıktır. Huzurun olduğu yerde mutluluk olur ve diğer her türlü büyük sorunlar kolaylıkla halledilir. Bu vesileyle Bitlis ilimizle beraber Güroymak ilçemizde de vatandaşlarımızın güvenliği için önemli bir adım atmış, ilçemize MOBESE ve kamera sistemi kazandırılmıştır. Bu proje kapsamında; Güroymak ilçemize 12 noktaya 32 MOBESE kamerası ve 1 noktaya da 4 adet kameradan oluşan plaka tanıma sistemi yapılmıştır. MOBESE kurulumu 30 iş günü sürmüş olup; 10 kilometre fiber kablo, 1000 metre elektrik kablosu kullanılmıştır. Bu sistem ile geriye dönük 30 günlük kayıt tutulabilmektedir. İlçemiz Doğu Anadolu’nun birçok vilayetini birbirine bağlayan anayol üzerinde bulunmaktadır. Kurulan bu sistemle Güroymak daha da güvenli hale gelecektir. Bu yatırımın ilçemize kazandırılmasında desteklerini her zaman yanında hissettiğimiz ve ilçemize teşrif ederek bizleri onurlandıran Sayın Valimiz başta olmak üzere, İl Emniyet Müdürümüze ve değerli personeline, projeyi destekleyen Bitlis Türk Telekom İl Müdürlüğü’ne, Türk Telekom Erzurum Bölge Müdürlüğü’ne,VEDAŞ İl Müdürlüğü’ne, Karayolları Şube şeflerimize, yükleyici firma yetkililerine şahsım ve Güroymaklı hemşehrilerim adına çok teşekkür ediyor, ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Sistemin Güroymak’a hayırlı olmasını dileyen Vali Yurdakul ise, MOBESE kameralarının sadece güvenlik güçlerini değil vatandaşları da rahatlatacağını belirterek, “İmkanlar fırsat verdikçe sizlerle bir araya geliyoruz. Sadece açılışlarda değil. Bazen resmi toplantılarda, bazen ilçe sorunları toplantısında, bazen de mahalle toplantılarında inşallah program el verdiği müddetçe Güroymaklı hemşehrilerimizle her zeminde her yerde buluşmaya devam edeceğiz. Bugünde bizim gururla anlattığımız, paylaştığımız, özellikle önleyici kolluk bakımından fevkalade önem verdiğimiz bir projede sizlerle birlikteyiz. Güroymak gerçekten hareketli bir ilçemiz, gerek potansiyeli gerek insanları, gerek ana güzergahta bulunması dolayısıyla. Doğrusu bu asırda, bu çağda teknoloji çok evrensel; bir yere, bir mekana, bir zamana ait değil. Yıllar önce Newyork’ta bu sistemden bahsedilince hayran olmuştum. Bu sistem önleyici kolluk bakımından hırsızlık ve terör gibi yasa dışı faaliyetlere karşı önleyici kolluk olması açısından fevkalade bir teknoloji. Bu sistem günün birinde ülkemize gelir mi diye düşünmüştüm. Çok geçmeden önce İstanbul ve büyük şehirlerimize geldi. Derken bir baktık bu teknoloji bu gün Güroymak’ta” dedi.

Batıda ne varsa burada da olması için çalıştıklarını söyleyen Yurdakul, “Sadece güvenlik hizmetleri bakımdan değil; altyapı bakımından, istihdam bakımından, turistik hizmetler bakımından, tarımsal hizmetler ve diğer hizmetler bakımından bir Antalya’da, bir İzmir’de, bir Erzurum’da, bir Çankırı’da ne varsa burada da o olmalı. Sayın Başbakanımızın liderliğinde devletimiz bu yolda biliyorsunuz yeni bir demokrasi paketi açıldı. Şüphesiz bu uzun bir süreç, bu yetmez ama inşallah bunun arkası da gelecektir. Biliyorsunuz Zorlu Grubu’yla 400 milyon dolarlık enerji ve jeotermal anlaşmamızı yaptık. İnşallah önümüzdeki haftalarda Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımızın hakemliğinde artık Güroymaklı hemşehrilerimizin de katılımı ile El-Aman Hanı’nda güzel bir tören yapacağız. Arkasından jeopark için tüm Bitlis’i 10 bin kilometrekarelik alanı jeopark ilan edecek ilk adımlar atıldı. İtalya’nın Palanorik kentinde jeoparklar başkanlarıyla görüşmeler yaptık, inşallah bu yılsonu itibariyle müracaatımızı yapıyoruz. Güroymak, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizde çok önemli bir merkez. Bu ortada olmanın güzergah olmanın avantajıdır. Güroymak inşallah gelecekte de merkezde bulunmanın, yol güzergahında bulunmanın avantajını kullanarak geleceğe daha iyi bakacak. Bizler için önemli olan vatandaşlarımızın gönlünü kazanmak, kalbini kazanmak, inanın bunu yaptıktan sonra yatırımlar gelir” dedi.

Bitlis Emniyet Müdürü Akgüç ise, bu projeyi bugün hayata geçirmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, “Bir yerde yatırım ve refahın gelişmesi için o bölgede güvenliğin tahsis edilmesi şarttır. Bu manada bakıldığı zaman ilçemiz, vatandaşlarımızın da katkısı ve desteğiyle güvenli ve refah kent olacaktır” dedi.

Kaynak: İHA