Bursa'da Demirtaş Osb'ye İtfaiye Binası

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde yaptırılan itfaiye binası, törenle hizmete girdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, itfaiye binasının hizmete girmesiyle ilgili düzenlenen törende yaptığı konuşmada, büyükşehir sınırlarının genişlemesine paralel olarak merkez ilçelerde eksikliği hissedilen hizmet birimlerini de bir bir oluşturduklarını söyledi.

Demirtaş OSB yönetimi tarafından tahsis edilen alan üzerine yeni bir itfaiye binası kazandırdıklarını ifade eden Altepe, itfaiye binasının sanayi bölgesinin yanı sıra Demirtaş, Ovaakça ve Yalova yolu kesiminde önemli bir eksikliği gidereceğini belirtti.

Altepe, itfaiye hizmetlerinin belediyecilik hizmetleri arasında ayrı bir önemi olduğunu, bu nedenle itfaiye teşkilatına verdikleri önemi sağladıkları ekip ve ekipman destekleriyle gösterdiklerini bildirdi.

İtfaiye hizmetinin, arandığında bir iki dakika içinde ulaştırılması gereken bir hizmet olduğunu vurgulayan Altepe, "Halkımızın can ve mal güvenliğini en iyi şekilde korumak, olası yangınları en az zararlarla atlatmak bizim için çok önemli. Bu nedenle itfaiye teşkilatımızı gün geçtikçe daha da güçlendiriyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından itfaiye binası törenle hizmete açıldı.

Kaynak: AA