Burdur'a 643 Bin Tl Ek Ödenek Gönderildi

AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, tarım ve hayvancılıkta alet ve ekipman desteklemeleri için Burdur'a 643 bin TL ek ödenek gönderildiğini bildirdi.

Özçelik, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti hükümetinin 2013 yılında tarım ve hayvancılık desteklemeleri için bütçeye 9 milyar TL koyduğunu, bu desteklemelerin birçoğunun çiftçiye ödendiğini ve yıl sonuna kadar ödenmeye devam edileceğini kaydetti.

Burdur milletvekili olarak kentte yapılan her müracaatı karşılayabilmek için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında gerekli makamlarla görüşmeler yaptığını anlatan Özçelik, görüşmeler neticesinde makine ekipman desteklemeleri için ilk etapta 1 milyon 170 bin TL'lik ödeneğin Burdur'a ayrıldığını belirtti.

Ayrılan ödenekle 128 çiftçinin aldığı makine ve ekipmanların yüzde 50'sinin hibe olarak kendilerine ödendiğini bildiren Özçelik, "Geçen hafta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Mehmet Mehdi Eker ile yaptığım görüşme neticesinde limize aynı destekleme için 643 bin TL daha ilave kaynak aktarılmıştır. Ayrılan bu ilave ödenek ile yaklaşık 80 çiftçimiz daha yüzde 50 hibe desteğinden yararlanacaktır" görüşlerini dile getirdi.

Özçelik, 2013 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde verilen makine ekipman desteklemesi ile Burdur'da mibzer, silaj makinesi, el traktörü ve ekipmanları, yem hazırlama araçları, toprak frezesi, diskli tırmık, balyalama makinesi, ilaçlama makineleri, çayır biçme makinesi, çiftlik gübresi dağıtma makinesi alet ve ekipmanlarının dağıtıldığını kaydetti.

Özçelik, 2012 yılında makine ekipman desteklemeleri için Burdur'a 640 bin TL ayrıldığını belirterek, "Yaptığımız görüşmeler neticesinde 2013 yılında Burdur için toplamda 1 milyon 783 bin TL kaynak aktarılmıştır" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA