AÜ’de 2013-2014 Öğretim Yılı Açılışı

Anadolu Üniversitesi’nde (AÜ) 2013-2014 öğretim yılı münasebetiyle açılış töreni düzenlendi.

AÜ’de 2013-2014 Öğretim Yılı Açılışı
Tören, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın’ın Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Daha sonra açılış tören Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde (AKM) devam etti.

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Davut Aydın, 4 yıl önce Türkiye’nin en önemli açılımlarından birinin eğitim ihracı olacağını öngörerek yola çıktıklarını belirterek, global kampüs hedefini her yıl aşama aşama gerçekleştirme konusunda kararlı adımlar attıklarını kaydetti.

‘Bugün tüm yükseköğretim sistemine ilham veren bir noktadayız’ diyen Prof. Dr. Aydın, “Yükseköğretim Kurumu ile birlikte Türkiye’nin eğitim ihracatı konusunda atacağı adımları birlikte geliştiriyoruz. Anadolu Üniversitesi Türkiye’nin dizi ihracatı yapabileceği gibi eğitim ihracatı da yapabileceğini gösterdi ve gösteriyor. Fırsatlar dünyasından sizlerin de özverili katkılarıyla hızla yol alıyoruz. Hayallerimiz sadece kendi üniversitemiz ile sınırlı değil elbette. Türkiye’nin potansiyeli ile değerlerini hayata aktaran bir vizyonla yeni ufuklara yelken açtık. Son 4 yıl içinde hayal gibi görünen kazanımları gerçekleştirdik. Bununla hepimizin göğsünü gere gere övünmesi gerekir. Bunu sizler başardınız. Bazen insan yaptığı işi çok açık göremez. Onun için sıradanlaşır. Biraz önce 7 ülkeden öğrencilerimiz 'Merhaba' dedi.

Bu sahne bizler için olduğu kadar Türkiye için de çok anlamlı ve kıymetlidir” dedi.

Rektör Aydın, her geçen gün açık ve uzaktan eğitim konusunda aşama kaydettiklerini de vurgulayarak şöyle devam etti:
“Anadolu Üniversitesi yükseköğretim sisteminde çok farklı bir konumdadır. Üniversitemiz sadece öğrenci sayımızla değil, 'Global Kampüs' hedefiyle yurt dışına açılmış bir büyük eğitim fabrikasıdır. Bunu gerçekleştirirken açık ve uzaktan eğitim sistemindeki uzmanlığını her geçen gün arttıran, zamanın ruhuna ulaştıran bir irade gösteriyoruz. Örgün ve açık öğrenme sistemlerimizin tümünü çok başarılı modellerle güncelliyoruz, çağın gereğine göre yeniliyoruz. Dünyada bu ölçekte uzaktan Açıköğretim sistemini yürütürken, örgün eğitimde de çıtasını sürekli yükselten başka bir kurum var mıdır bilemiyorum. Bu bizim yüzümüz aynı zamanda. Açık uzaktan eğitim sistemimizi besleyen yaratıcı enerjiyi örgün eğitim yapan birimlerimiz aracılığıyla elde ediyoruz. Farklı disiplinlerin farklı görüş açılarını zenginleştirdiği büyük bir fikir kozuyla hareket ediyoruz. Aynı zamanda açık ve uzaktan eğitim birimimizi örgün eğitime de transfer ediyoruz. Kendimize özgü; ama dünya için özgün bir modele sahibiz. Bu bir zenginliktir. Bizim sahip olduğumuz farklarla sinerji oluşturarak özgün bir yapıya kavuştuk. İnsanların hayatına mutluluk katmaya devam ediyoruz.”

"İLK DERS" SİR DAVİD BELL VE DR. SHARON DİNG'DEN
Her sene akademik yıl açılış töreninde geleneksel hale gelen ‘İlk ders’, Cambridge Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Cambridge Üniversitesi Press Başkanı ve Ekonomist Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Sir David Bell tarafından verildi.

Bell, “Eğitim Dünyasının En Heyecan Verici Serüveni” konu başlığıyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi.
Kaynak: İHA