Alaca Devlet Hastanesi Yıl Sonuna Kadar Tamamlanacak

Çorum’un Alaca ilçesinde yapımına 2011 yılında başlanan ve tefrişatı ile birlikte toplam 30 milyon liraya mal olacak olan 100 yataklı Alaca Devlet Hastanesi, yıl sonuna tamamlanarak hastane yönetimine teslim edilmesi planlanıyor.

Alaca Devlet Hastanesi Yıl Sonuna Kadar Tamamlanacak
Alacada bir dizi incelemelerde bulunan Vali Sabri Başköy, bu kapsamda 100 yataklı Alaca Devlet Hastanesi inşaatını gezdi. İncelemeler sırasında Alaca Kaymakamı Ayhan Yazgan, Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, İlçe Emniyet Müdürü Tamer Azem Arslan, Hastane Başhekimi Dr. Metin Karan da hazır bulundu.

Hastanenin tamamlanma ihalesinin 4 Eylül'de yapıldığını ve çalışmalarında 12 Eylül’de başladıklarını ifade eden şantiye şefi Kemal Elgün, 120 iş günü sürelerinin olduğunu belirterek, çalışmalarını zamanında tamamlayabilmek için işçi sayısını artırdıklarını söyledi.

Vali Sabri Başköy ise, “Alaca Devlet Hastanesi çevresi düzenlemesi, tefrişat ve ihale bedelleri ile toplam KDV dahil 30 milyon TL değerinde. İnşaat hızımız oldukça iyi. Hastanemiz bir aksaklık olmaması durumunda 31 Aralık’ta teslim edilecektir. Alacalı hemşehrilerimiz bunu fazlasıyla hak ediyor, şimdiden hayırlı olsun.” dedi.

Kaynak: İHA