Ak Parti İlçe Başkanı Emeksiz Kampüs Eylemini Sona Erdirdi

AK Parti Çaycuma ilçe Başkanı vedat Emeksiz, BEÜ Çaycuma kampüsü öğrencileri, kampüs ile Çaycuma şehir merkezi arasındaki toplu taşıma araçlarının 25 kuruşluk zam yapmasını protesto eden öğrenci konseyi ile görüşerek kampüs eylemini sona erdirdi.

Ak Parti İlçe Başkanı Emeksiz Kampüs Eylemini Sona Erdirdi
BEÜ Çaycuma Kampüsü öğrencileri, kampüs ile Çaycuma şehir merkezi arasında toplu taşıma araçlarının 25 kuruş zam yapmasını protesto etmişti. Öğrenciler adına Öğrenci Konseyi AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Vedat Emeksiz ile görüştü. Emeksiz, Kayıkçılar Taşıyıcılar Kooperatifi yöneticileri ile öğrencileri bir araya getirerek arabuluculuk yaptı. Kayıkçılar Taşıyıcılar Kooperatifi’ni ikna eden Emeksiz, zammı iptal ettirdi. Mutabakat sonunda sömestre sonuna kadar zammın geri alındığı öğrenildi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Başkan Av. Vedat Emeksiz şöyle dedi; “Bülent Ecevit Üniversitemize bağlı Çaycuma Kampüsünde öğrenim gören üniversite öğrencilerimizin,ilçe merkezimiz ve üniversite kampüsümüz arasında yolcu taşıyan minibüslerin, taşıma ücretinin 1.50 tlden 1.75 tlye yükseltilmiş olması nedeniyle yaptıkları eylemle ilgili sahip olduğumuz sorumluluk doğrultusunda, girişimlerde bulunmaya karar verdik ve hamdolsun ki yaptığımız girişimler neticesinde eylem sona erdi. Ailelerinin bizlere emaneti olan çok değerli üniversite öğrencisi kardeşlerimizin yaptıkları bu eylem çerçevesinde, yaklaşık 7 kilometre uzunluğundaki ve hiçbir şekilde yayaların kullanımına uygun olmayan karayolu boyunca yürümelerinin,bu öğrencilerimizin can güvenliği açısından doğurduğu sakıncaları da gözeterek bu sorunun çözülmesi için, öncelikle Çaycuma Yüksekokulu Müdürümüz Hikmet Yazıcı’yı ziyaret ettik ve kendisinden sorunla ilgili bilgiler aldık. Daha sonra sorunun bir tarafı olan Kayıkçılar Kooperatifini ziyaret ederek,Başkan İzzet Kalembaşı ve diğer şöför arkadaşlarla konuştuk ve onlardan çözüm için özveri istedik. Şöför arkadaşlarımız bir çok çözüm bekleyen sorunlarını paylaştılar bizimle ve biz de bu sorunlarının çözülmesi için kendilerine çaba gösterme teminatı verdik. Şöför arkadaşlarımız da gerçekten zarar edecek olmalarına rağmen, Çaycumamızın huzuru ve öğrenci kardeşlerimizin can güvenliğine zarar gelmemesi için, bizleri kırmayarak zammı birinci sömestre bitimine kadar geri çekmeyi kabul ettiler. Biz Ak Parti Çaycuma İlçe Başkanlığı olarak, başta Başkan İzzet Kalembaşı ve diğer Kayıkçılar Kooperatifinin şöför esnafına minnettarlığımızı ifade etmek istiyoruz. Sıra öğrenci kardeşlerimizle görüşmeye gelmişti.Çaycuma kampüsü öğrenci temsilcisi Ferhat Gültekin beraberinde Hakkı Bankır ve Yunus Yağar kardeşlerimizle bir araya geldik. Ferhat kardeşimiz Çaycuma kampüsü öğrencilerinin sorunları hakkında bizi bilgilendirdi. Öncelikle ve söz konusu zam sorunu hakkında da öğrenci arkadaşlarının çok tepkili olduğunu ifade etti.

Biz de öncelikli olarak öğrencilerimizi düşündüğümüzü ve eylemin devamının çok büyük sıkıntılara gebe olduğunu belirttik. Belli bir süre için zammı geri çektirebileceğimizi söyledik. Onlar da son derece iyi niyetli bir şekilde çözüm istediklerini söylediler ve bizim kendilerine ilettiğimiz birinci sömestre sonuna kadar zammın ertelenmesi teklifini kabul ettiler. Başta Ferhat kardeşim olmak üzere öğrenci kardeşlerimin hepsine çözüm olması konusundaki ılımlı yaklaşımları için şükranlarımızı sunuyoruz. Netice olarak yaptığımız girişimler sonuç verdi ve ülkemizin bir çok farklı yerindeki ailelerinin bize emaneti olan öğrenci kardeşlerimizin sağlıkları ve can güvenliği için risk oluşturan eylem sona erdi ve öğrenci kardeşlerimiz yine önceki gibi minibüsleri kullanmaya başladılar. Biz Ak Parti Çaycuma İlçe Başkanlığı olarak, Çaycumamızla ilgili her türlü sorunun çözümü için var gücümüzle çalışmaktayız ve hamdolsun ki sonuç da almaktayız. Her şey daha güzel bir Çaycuma içindir. Herkese saygılar sunuyorum.” BEÜ Çaycuma Kampüsü Öğrenci Konseyi de AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Vedat Emeksiz’e gösterdiği ilgi ve destekten ötürü teşekkür etti.
Kaynak: İHA