Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması

Mısır Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdulfettah es-Sisi, ordunun, önümüzdeki yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri ve anayasa referandumunu güvence altına almak için görevini en iyi şekilde yerine getireceğini belirtti.


Sisi, Mısır Silahlı Kuvvetlerinin üst rütbeli subaylarıyla bir araya geldi. Görüşmenin ardından yapılan yazılı açıklamada, ordunun gelecek yıl yapılması ön görülen seçimlerde güvenliği sağlama rolünü devam ettireceğine işaret edilerek, Genelkurmay Başkanı Sisi'nin şu sözlerine yer verildi:

"Mısır ordusu seçimleri güvence altına almak için görevini en iyi şekilde yerine getirecektir.Terörle ve bu vatanın evlatları arasında fitne çıkarmak isteyenlerle mücadelede, asker ve polis tek yürektir. Ülke istikrara kavuşuncaya kadar devletin kurumları arasında bağlılığın ve uyumun sağlanması gerekmektedir. Asker ve polisler, silahlı kuvvetlerin varlığını ve vatanın güvenliğini korumak için kendine hakim olmalı ve disipline riayet etmelidir."

Sisi, "Mısır ordusu, görevini özveri ve disiplinle çalışarak yerine getirmesiyle her zaman toplumun tüm fertlerine örnek teşkil edecektir" ifadesini kullandı.

Mısır ordusu, 11 Şubat 2011'de Hüsnü Mübarek yönetiminin devrilmesinin ardından yürütülen tüm seçimlerde güvenliği sağlama rolünü üstlenmişti.

Kaynak: AA