Çaycuma’da İş Makinalarını Kurtarma Operasyonu

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, su seviyesinin yükselmesi sonucu Filyos Çayı’nın kıyısında mahsur kalan iş makineleri belediye ekiplerince kurtarıldı.

Çaycuma’da İş Makinalarını Kurtarma Operasyonu

Çaycuma’da aşırı yağışların ardından Filyos Çayı’nın su seviyesi yükselince, çay kenarındaki inşaatta çalışan 7 adet kamyon, 2 adet silindir, 1 adet paletli dozer ile 1 adet paletli kato sular içinde mahsur kaldı. Hemen harekete geçen Çaycuma Belediyesi ekipleri, kurtarma operasyonu başlattı. Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ali Başören’in bizzat organize ettiği çalışmalar sabah 08.00 başladı ve saat 11.00’e kadar sürdü. Çaycuma Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne ait su üstü kurtarma botu ile taşınan operatörler, araç şoförleri ve iş makineleri çay kenarından güvenli bölgeye taşındılar. Sette müteahhidine ait iş makineleri ile kamyonların kurtarılması çalışmaları için Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ali Başören ve itfaiye personeline teşekkür eden Belediye Başkanı Mithat Gülşen, “Anında yaptığımız bu çalışma ile iş makineleri ve kamyonları sudan kurtararak daha güvenli bölgeye taşınmasını sağladık” dedi.

Belediye Başkanı Mithat Gülşen, bölgeyi etkisi altına alan şiddetli yağmurlar da, şehir merkezinde ve mahallelerde yapılan yağmur suyu şebeke yenileme çalışmaları ve alınan önlemler sayesinde, yağmurun hasarsız atlatıldığını açıkladı.

Kaynak: İHA