Bilgievleri Sezona Hızlı Başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, Kocaeli’deki eğitim hayatına adeta yön veren projesi Bilgievlerinde yeni eğitim dönemi hızlı başladı.

Bilgievleri Sezona Hızlı Başladı
25 bin kayıtlı öğrencisi ile yeni eğitim dönemine merhaba diyen Bilgievlerinde, çocuklar uzman eğitmenler gözetiminde geleceklerine güçlü hamleler yapıyor.
Büyükşehir Belediyesi, Bilgievlerindeki yeni eğitim dönemini yeni bir Bilgievi açarak başlattı. Yaklaşık iki hafta önce Yuvacık’ta açılışı yapılan merkez ile Bilgievi sayısı 12’ye yükseldi. Bilgievi, Yuvacıklı çocuklar tarafından ilgiyle karşılandı. Yoğun talep gören Bilgievinde sezon hızlı başladı.

Öğrenciler geçtiğimiz hafta Bilgievinin ilk faaliyetini gerçekleştirdi. Yuvacıklı çocuklar Dünya Çocuk Günü dolayısıyla muhteşem bir program düzenledi.

Oyuncuklar ve balonlarla Bilgievlerini süsleyen öğrenciler, çocuk olmanın temizliği ve güzelliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Yuvacık Bilgievi öğrencileri geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye İtfaiyesi’ni de ziyaret etti. Ziyarette öğrencilere itfaiye araçları tanıtılarak yangın önlemleri ve yangın anında yapılması gerekenlerle ilgili bilgiler verildi.

Öte yandan Bilgievinin adeta olmazsa olmazı etkinlikler yeni eğitim dönemiyle başladı.

Akçakoca Bilgievi öğrencileri eğitmenleriyle birlikte Köseköy’deki Hayvan Barınağı’nı ziyaret etti. Hayvan Hakları Günü çerçevesinde düzenlenen etkinlikte öğrenciler, yetkililerden hayvanların korunmasına yönelik önemli bilgiler edindi. Akçakoca Bilgievi öğrencileri ayrıca Büyükşehir Belediyesi’ne ait Buz Sporları Tesisi’ne de giderek buz pateni keyfi yaptı.

Bunun yanı sıra Bilgievi öğrencileri geçtiğimiz iki hafta içinde Gayret Müze Gemisi ve Osman Hamdi Bey Müzesi’ni ziyaret etti. Söz konusu geziler yıl sonuna kadar devam edecek. Bilgievi öğrencileri ayrıca sezon içinde Büyükşehir Belediyesi’nin kültür sanat etkinliklerine katılacak. Sezonun açılmasıyla birlikte öğrenciler Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’ndeki çocuk tiyatro ve sinema gösterimlerinin yanı sıra SDKM’deki çocuk oyunlarını izleyecek.

Çocuklar okuldaki derslerini pekiştirmek ve anlamadıkları noktalarda aydınlanmak için Bilgievlerinden bu yıl da önemli destek görüyor. Matematik, İngilizce, Fen-Teknoloji ve Türkçe gibi ana derslerin okul sonrası tekrar edildiği Bilgievleri, çocukların okul başarısında etkin rol oynuyor. Bilgievlerinde ayrıca bu yıl yine Eğlenceli Matematik, Drama, Satranç, Eğlenceli Bilim, Fen ve Teknoloji gibi kulüpler faaliyetlerini sürdürüyor.

Bu arada Bilgievlerinde verilen değerler eğitimi bu yıl farklı bir boyutta işlenmeye başlandı. İyi ve doğru değerleri öğrenip bunların hayata geçirilmesini baz alan eğitime bu yıl aileler de dahil edildi. Bilgievi eğitmenleri her ay bir değerin ele alındığı konu başlığını ilk olarak aile ile paylaşıyor. Bilgievi’ne davet edilen veliye işlenecek değerler eğitiminin konusu söyleniyor ve bu konuda veliden destek isteniyor. Aileden bir ay boyunca çocuğunu takip etmesi ve Bilgievinde aldığı değerler eğitimini hayatına ne kadar tatbik ettiğini gözlemlemesi isteniyor.

Verilen kaliteli ve ücretsiz eğitim kendini her şekliyle ortaya koyuyor. Bilgievine düzenli devam eden öğrencilerin okul başarılarında önemli gelişme görülüyor. Öğrencisinin her zaman yanında olan Bilgievi velisini de yalnız bırakmıyor. Bilgievlerinde geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da velilere yönelik eğitim seminerleri ile ücretsiz okuma-yazma kursları devam ediyor.
Kaynak: İHA