Ortaca’da Hortum Bodrum’da Deniz Keyfi

Türkiye’nin birçok bölgesi sağanak yağmur ve fırtınalı havanın etkisi altındayken, Muğla’nın Bodrum ilçesinde yerli ve yabancı turistler bayramın son günü denizin keyfini doyasıya çıkardı.


Bayram tatilinin ardından turizm kenti Bodrum’a akın eden yerli turistler bayramın tadını doyasıya çıkardı. Bayramın ilk iki günü güneşli hava ile birlikte tatilciler sahillere akın etti. Bayramın 3’cü günü yağmurun ve havanın rüzgarlı olması nedeniyle yerli ve yabancı turistler deniz keyfi yerine tarihi ve turistlik yerleri gezmeyi tercih etti. Tatilciler bayramın son günü ise sıcak havayı fırsat bilip denize girdi. Türkiye’nin birçok bölgesi sağanak yağış ve fırtınalı havadan etkilenirken Bodrum güneşli bir güne uyandı. Hava sıcaklığının 30 dereceyi bulmasıyla birlikte tatilciler bayramın son günü sahillere koştu. Yaklaşık 800 bini bulan turist sayısı nedeniyle sezonun son günlerin de esnafın yüzü güldü. Bodrum’a uçaklar ek sefer yaparken, otobüs firmaları ilçeye gelen otobüs sayısını iki katına çıkardı. Havanın güzel olması nedeniyle bayram tatili için Bodrum’u tercih eden yerli turistlerin yüzü güldü.

BİR YERDE KASIRGA BİR YERDE DENİZ KEYFİ
Bayramın 3’cü günü Muğla’nın Ortaca ilçesini kasırga ve hortum vururken, Bodrum ilçesinde yazdan kalma günler yaşandı. Binlerce ağaç Ortaca’da telef olurken Bodrum’da binlerce kişi denize girerek güneşli havanın tadını çıkardı. Ortaca ilçesinde birçok işyeri ve turistik tesis zarar gördü. 9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle sokaklar dolup taşarken işletmeler bayram bereketi yaşadı.
Kaynak: İHA