Dönüş Çilesi Başladı

Şehir dışına çıkan tatilcilerin geri dönüş çilesi başadı...

Dönüş Çilesi Başladı
Uzun bayram tatilinde sona yaklaşılırken vatandaşlar da geri dönüş yolculuğuna başladı Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinin bitmesine az bir süre kala, hafta sonunun daha da kalabalık olacağını düşünen bazı tatilciler dönüşe başladı. Kurban Bayramı'nın 4'üncü gününde deniz yolunu kullanarak İstanbul yönüne gitmek isteyen tatilciler, Çanakkale iskelesinde ve şehir içinde yoğunluk yaşattı.

Lapseki İlçesi'nde de tatilcilerin araçları zaman zaman 3 kilometreyi bulan uzun kuyruklar oluşturdu. Öğle saatlerinden itibaren dönüşe geçen tatilcilerin araçlarının oluşturduğu kuyrukları eritmek için boğaz hatlarındaki feribot ve arabavapur seferleri saatsiz olarak yapılmaya başlandı.

Boğaz hattında ulaşımı sağlayan GESTAŞ A.Ş. yetkilileri, Çanakkale-Eceabat hattında 2 feribot, Çanakkale-Kilitbahir arasında 3 mini feribot, Gelibolu-Lapseki arasında da 4 feribotun saatsiz olarak seferlerini yaptığını bildirdi. Tatilcilerin dönüşlerinin hafta sonu daha yoğun olması bekleniyor.

TEM'DE YOĞUNLUK ARTTI
Yarın ve Pazar günü daha yoğun olabileceğini düşünerek yola çıkanlar öğlenden sonra yollara akın ederken, özellikle saat 15.00'den sonra feribot iskeleleri ile TEM otoyolunda hereketlilik arttı. TEM ve D-100 Karayolu'nun İzmit-İstanbul arasında tarfik saat 15.00'den sonra hareketlenirken, bayram arefesinde Yalova Topçular Feribot iskelesine araç taşımacılığı yapılan İDO'nun Gebze Eskihisar iskelesindeki yoğunluk bu kez ters istikamette Topçular'da yaşanmaya başlandı.